Jocuri Video

Predicții The Last of Us Part II

Naughty Dog au dezvăluit recent, la Playstation Experience , următoarele lor lansari. Pe langă modul Survival pentru porțiunea multiplayer de la Uncharted 4: A Thief’s End, aceștia au dezvăluit și “The Lost Legacy”, un capitol nou single-player în care jucătorii intră în pielea lui Chloe Frazier, o cunoștință veche de-a lui Nathan Drake & Co. care a absentat în ultimul joc din serie și care va primi o aventură separată alături de Nadine, antagonista din A Thief’s End. The Lost Legacy ar fi fost o veste suficientă pentru fani, dar Naughty Dog, în stilul lor de mare studio, ne-au arătat și care va fi noul lor titlu, nici mai mult nici mai puțin decât The Last of Us Part II, în care, într-o atmosferă superb de sumbră o auzim pe Ellie cântând la chitară o piesă mult similară celor compuse de Gustavo Santaolalla pentru primul joc din serie. Pe finalul trailerului îl revedem și pe Joel, mai bătrân și, foarte probabil, trecut prin foarte multe aventuri pe care am fi vrut să le jucăm. Cine știe? Poate vom avea flash-back-uri ca să umplem golurile dintre cele două titluri. 

Primul teaser: 

The Last of Us este considerat aproape unanim cel mai bun joc al celor de la Sony de către critici și fani, pentru povestea excelentă, personajele memorabile, efectele vizuale impresionante, muzica instrumentală… am cam mult de lăudat, ați prins ideea. The Last of Us Part II este și pasul următor pentru studio după Uncharted 4, joc care a revoluționat seria și din multe puncte de vedere și-a surclasat predecesorii, Naughty Dog supunându-se singuri la pretenții imense din partea fanilor, dar așa funcționează ei cel mai bine. Vreau să fac în continuare o listă de predicții care cred eu că se vor găsi în The Last of Us Part II.

1. Ellie va fi protagonista


Primul joc din serie l-a avut în prim-plan pe Joel, cu Ellie având câteva porțiuni în care am avut-o “jucabilă”, ulterior primind și dlc-ul Left Behind. Acum, vizibil maturizată, Ellie va fi (foarte probabil) personajul principal al poveștii, cu Joel luând un rol de mentor în genul lui Sully din seria Uncharted, deși există mereu posibilitatea ca Part II să aibă…

2. Co-op

Multe jocuri au adoptat stilul ăsta în ultima vreme, rupând liniaritatea și permițând jucătorilor să-și aleagă protagonistul/a (GTA V, Assassin’s Creed Syndicate), așa că există posibilitatea ca The Last of Us Part II să aibă co-op local sau online. Posibilitatea de a juca  în doi cu alt jucător se potrivește mănușă seriei, dar și schimbarea în orice moment între Joel și Ellie poate deschide multe oportunități care să merite din plin explorate. 

3. Semi open-world

Naughty Dog au arătat că nu se mulțumesc să recicleze o formulă veche cu Uncharted 4 care a oferit secțiuni de joc mult mai mari față de predecesorii săi, iar cu puterea extra a PS4-ului ar trebui să ne așteptăm la hub-uri care să încurajeze mai multă explorare în Part II, cu eventuale zone mult mai populate de oameni care încearcă să refacă civilizația și să rupă rutina, prin care aproape toate NPC-urile sunt inamici care trebuie omorâți. Jocul ar beneficia și de elemente open-world ca magazine de la care să-ți procuri ce ai nevoie și chiar de vehicule cu care să navighezi spațiile mai mari.

4. Crafting și elemente RPG

The Last of Us ne-a oferit un sistem de crafting destul de solid, cu posibilitatea de a îmbunătăți orice armă și de a creea pe loc, fără a întrerupe gamplay-ul, kit-uri medicale, arme melee și bombe. Pentru partea a doua mă aștept la crafting și mai complex, cu posibilități mai multe de a modifica echipamentul după plac, nu neapărat în trepte predefinite și poate chiar bucăți de armură, dar și posibilitatea de a “învăța” noi skill-uri care să facă progresia mai variată.

5. Conflict romantic

The Last of Us a fost aproape în totalitate un joc despre supraviețuire într-o lume post-apocaliptică, doar Left Behind oferind o poveste mai personală în care este explorată și altă latură a lui Ellie, care arată sentimente față de prietena ei Riley. Cu o poveste care se desfășoară 5-10 ani mai târziu într-o lume și mai plină de pericole, ar fi foarte interesant să o vedem pe Ellie, acum foarte matură și sceptică față de oamenii din jurul ei, să dea curs unei posibile relații cu un băiat pe care Joel să nu-l agreeze deloc. Nu cred că l-ar vrea cineva ca socru pe Joel, iar asta poate aduce o nouă perspectivă uneori amuzantă poveștii.

6. Inamici noi și cu A.I. superior

N-am nicio îndoială că the infected vor reveni, cu deja celebrii clickeri în prim plan, dar mereu în mediul acesta oamenii au fost principalul pericol, iar inamicii vor avea, inevitabil, un A.I. îmbunătățit care să se adapteze la stilul jucătorilor de a aborda situațiile. Seria ar beneficia și de un personaj negativ de talia lui Negan din The Walking Dead, cu un alt stil de antagonist decât Marleene sau David din primul joc.

7. Poveste total diferită

The Last of Us l-a văzut pe Joel escortând-o pe Ellie, călătorind de-a lungul Americii pentru a o aduce în siguranță la liderii Firefly, ea fiind cheia pentru găsirea unui antidot. 

Nu cred ca Naughty Dog vor opta pentru o hașurare a premizei primului joc și vor alege o poveste diferită, dar cel mai mult mă aștept să văd și o serie de flash-back-uri cu Joel și cum a devenit supraviețuitorul de acum sau o poveste în care cei doi contribuie decisiv la desființarea unui grup puternic (cel mai probabil cei de la Fireflies) care face prăpăd cu populația rămasă.

8. Cel puțin unul din ei nu va supraviețui

În The Last of Us atât Joel cât și Ellie au scăpat la limită cu viață din situații imposibile, iar acum moartea oricăruia dintre cei doi ar fi devastatoare pentru personaje și jucători deopotrivă. Fie că Joel își pierde și a doua fiică sau Ellie pe cel care i-a fost mentor și singura figură paternă ani de zile, cu siguranță ne-ar da un final de poveste memorabil, iar posesorii de Playstation chiar au nevoie de un motiv să-și arunce controllerele în TV-uri.

9. Încă un moment gen “girafele”

The Last of Us ne-a dat și un moment frumos când Joel și Ellie au petrecut câteva momente în compania unor girafe: 

Mă aștept să primim încă ceva cu impact similar.

10. Conținut exclusiv Playstation VR

Fiind cel mai anticipat titlu exclusiv Playstation și cu headset-ul VR acumulând încet încet tot mai mulți useri, The Last of Us Part II va avea cu siguranță o porțiune care să fie explorată cu ajutorul noii jucării Sony. Gândul de a vedea clickeri în mărime naturală în jurul meu?

Iată-le! Zece predicții pentru The Last of Us Part II, care tocmai a devenit cel mai anticipat exclusive PS4. Ar mai fi ceva de adăugat? Folosește secțiunea de comentarii pentru a-mi spune părerea ta în timp ce reinstalez The Last of Us Remastered.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: