Film Geeky TV

Dacă îți place Marvel, 2017 e pentru tine


În 2016 am avut un număr destul de mare de proprietăți bazate pe comics, cu destul de multe dezamăgind (Suicide Squad, X-Men: Apocalypse), semn că trendul cu super-eroi obosește, nu? Cu siguranță nu! Lideri detașați pe felia asta de câțiva ani și cu DC Comics și Warner Brother sperând să prindă cât de cât din urmă, Marvel vor avea în 2017 cel mai ambițios an al lor, cu trei filme noi și trei producții originale Netflix, toate arătând surprinzător de promițătoare considerând numărul lor. Și incepem cu:

Iron Fist (17 martie 2017)

Planul inițial pentru Netflix a fost asemănător cu cel pentru filme, cu o serie de personaje mai puțin cunoscute și considerate street-level să fie introduse în propriile lor show-uri înainte ca în cele din urmă să facă un team-up exact în stilul The Avengers. Iron Fist este ultimul din cele patru producții originale planificate inițial (după Daredevil, Jessica Jones și Luke Cage) și îl are în prim plan pe Danny Rand (Finn Jones), “absolventul” Game of Thrones jucând rolul unui tânăr considerabil de bogat care va fi înzestrat cu o forță mistică deosebită (iron fist) pe care am văzut-o un pic la treabă în primul sezon din Daredevil. Primul trailer arată un focus mare pe arte marțiale și e de așteptat ca Iron Fist să fie cel puțin la nivelul “fraților” săi Netflix. 

Guardians of the Galaxy vol. 2 (5 mai 2017)

Una din surprizele lui 2014 și-a câștigat dreptul la o continuare care va ateriza în cinematografe la începutul lunii mai. James Gunn revine la timona Gardienilor, așa că ne putem aștepta la un nou epic spațial cu mult suflet, efecte vizuale incredibile și o coloană sonoră pe care o vom asculta în mașină multă vreme după ce vom vedea filmul. Kurt Russel îl va juca pe tatăl lui Peter Quill (Chris Pratt) și va interpreta…țineți-vă bine, o planetă vie! Mai vechii inamici ai gardienilor, Yondu (Michael Rooker) și Nebula (Karen Gillen), se vor alătura echipei împreună cu nou-venita Manthis, iar Vin Diesel își va împrumuta corzile vocale lui Baby Groot. Colac peste pupăză, chiar și Sylvester Stallone va juca în acest film, deci foarte multe lucruri de anticipat la Guardians of the Galaxy – Vol. 2, pe lângă umorul care nu va lipsi, dacă ne luăm după trailer:

Spider-man: Homecoming (7 iulie)

După o lungă perioadă de cedare a drepturilor pentru personaj către Sony Pictures, cel mai popular personaj Marvel s-a întors “acasă” și a fost introdus cu mult succes în Captain America: Civil War (2016). Președintele Marvel Studios, Kevin Feige, a cerut imediat decalarea tuturor producțiilor viitoare pentru a reintroduce personajul în schema lor mai mare cât mai repede, astfel luna iulie va aduce un nou Spiderman, subintitulat foarte potrivit Homecoming. Tom Holland revine în rolul lui Peter Parker, dar nu va fi singurul cap de afiș, Robert Downey Jr. revenind și el în rolul lui Tony Stark/Ironman. Cei doi eroi îl vor înfrunta pe The Vulture, personaj care va apărea pentru prima dată în format live-action și va fi interpretat de Michael Keaton.

The Punisher (data premierei neconfirmată)

Jon Berenthal a fost marea surpriză a sezonului 2 din Daredevil, Frank Castle-ul său devenind instant un favorit pentru urmăritorii serialului și forțând duo-ul Marvel/Netflix să dea undă verde rapid unei serii standalone. Filmările au început deja de câteva luni și este de așteptat să-l vedem pe Punisher omorând în voie până la sfârșitul anului. Producția nu are încă un trailer, dar există ceva și mai bun pentru cei care nu știu încă dacă sunt interesați sau nu de noua serie:

Yep, Punisher rulz!

Thor: Ragnarok (noiembrie 2017)

Taika Waititi va regiza a treia intrare din seria Thor și va adapta două povești cunoscute din materialul sursă, Ragnarok și Planet Hulk. Cuvântul ciudat din titlu reprezintă sfârșitul lumii în mitologia nordică, iar Hela (Cate Blanchet) va sta cu siguranță la baza evenimentului, cu Loki (Tom Hiddlestone) nu foarte departe. Cealaltă parte a filmului îl va vedea pe Thor într-o altă parte a universului impreună cu The Hulk (Mark Ruffalo), unde vor lua parte la lupte de gladiatori, cu țelul final de a ajunge înapoi în Asgard ca să oprească inevitabila apocalipsă. Cei doi nu vor fi singuri, prezența lui Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) fiind confirmată, alături de Heimdall (Idris Elba), Odin (Anthony Hopkins) și Valkyrie (Thessa Thompson).

The Defenders (data premierei neconfirmată)

Debutul lui Iron Fist, menționat mai devreme, va culmina cu team-up-ul care va avea loc cel mai probabil spre sfârșitul anului în The Defenders, un fel de The Avengers -varianta pentru TV… sau serviciu de streaming… ai prins ideea. Alături de Ser Loras, Luke Cage, Jessica Jones și Matt Murdock/Daredevil sunt confirmați, împreună cu Claire Temple (Rosario Dawson) care va fi astfel prezentă în toate seriile Marvel/Netflix. Încă nu se știe dacă Frank Castle/The Punisher își va face apariția, dar avem confirmat faptul că Sigourney Weaver (seria Alien) va juca rolul antagonistei Alexandra, o figură importantă în New York, descrisă ca o femeie “sofisticată, inteligentă, periculoasă și foarte bad-ass” de către șefii show-ului.

Iată că fanii Marvel (și comics în general) nu vor duce lipsă de filme și seriale noi în 2017. De notat ar fi că mai vechea serie Agents of S.H.I.E.L.D. încă rulează, focusul actualului sezon 4 schimbându-se de la Ghost Rider la Life Model Decoy. La polul opus, Agent Carter a fost anulat după două sezoane, în ciuda calității destul de bune pe care a aratăt-o pe parcursul celor 16 episoade, în timp ce Most Wanted, spin-off-ul Agents of S.H.I.E.L.D. a fost respins și amânat pe o perioadă nedeterminată. Există și planuri pentru un serial Inhumans, cu o posibilă premieră în IMAX pentru primele două episoade în vară, dar puține detalii sunt cunoscute momentan despre acest proiect, însă anul e incă tânăr și știrile nu vor întârzia să apară.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: