Film

Ce filme noi vedem în februarie

Începuturile de an sunt de regulă mai greoaie în ce privește filmele pe care le vedem la cinema, fără să avem parte de blockbustere de sute de milioane sau drame care să atragă atenția Oscarurilor, ba chiar filmele proaste sunt trimise la tăiere perioada asta. Există câteva titluri promițătoare la orizont, așa că am scormonit un pic între tot ce vom avea în cinema în februarie 2017 și am găsit câte ceva pentru fiecare:

John Wick – Chapter 2 (17 feb)Keanu Reeves știe kung-fu pentru a…să zicem a doua oară. Actorul care pare să nu îmbătrânească a avut un succes răsunător la public cu ocazia primului film din seria John Wick (2014), iar acum reia rolul asasinului titular într-un nou film care pare să mărească atât miza, cât și numărul de cadavre, cu adiții considerabile în distribuție ca Lawerence Fishbourne, Ruby Rose și Ian McShane. La ce popularitate are personajul și ținând cont de concurența redusă, cu siguranță vom avea în curând și Chapter 3!

The LEGO Batman Movie (10 feb)Versiunea lui Will Arnett a Cavalerului Întunecat este exact opusul tuturor versiunilor cu care am fost obișnuiți în ultimii ani. Apărut inițial în excelentul The Lego Movie (2014), acest Batman este extrem de funny, cu un accent mare pe caterincă și nu cred că își va menaja iterațiile live-action de puțină ironie. The LEGO Batman Movie este pentru toate vârstele și sunt convins că pe lângă umor va oferi și o poveste interesantă. 

Resident Evil – The Final Chapter (3 feb)Cea mai longevivă adaptare de jocuri video către film promite cu această ocazie finalul seriei. Alice (Milla Jovovich) este ultima supraviețuitoare a redutei umane împotriva morților-vii și este pregătită să meargă full Rambo spre Racoon City și să se ia în coarne cu Umbrella Corporation. Seria tocmai a fost revitalizată pe partea de jocuri video cu Resident Evil 7 – Biohazard și cine știe? poate acest ultim film va reuși să țină pasul.

Fist Fight (24 feb)Ambii protagoniști din Fist Fight sunt genul pe care ori îi placi, ori nu-i poți vedea în ochi. Atât Charlie Day cât și Ice Cube au avut în timp roluri de comedie foarte OK, iar premiza asta aparent idioată ar putea însemna 90 de minute  destul de funny. Rămâne de văzut ce poate ieși când doi oameni în toată firea vor să se bată în curtea școlii, dar per total nu pare o comedie rea.

Fifty Shades Darker (10 feb)Deja văd ploaia de check-in-uri la filmul ăsta în perioada lansării lui. Fifty Shades of Grey (2013) a făcut o căruță de bani, dar numai un film bun nu a fost, cu reprezentații și poveste mediocre și scene sexuale așa și-așa. Continuarea de anul ăsta are un nou regizor și continuă povestea sado-maso dintre Anastasia Steel și Christian Grey și ar beneficia de mai mult succes dacă nu s-ar lua prea mult în serios și ar împinge și mai mult indecența pentru care cărțile sunt notorii. Dacă filmul va ieși prost, cu atât mai bine! Lumea abia așteaptă să-l parodieze agresiv.

T2 – Trainspotting (24 feb)Un sequel la care nu se aștepta absolut nimeni. T2 a lui Danny Boyle reunește gașca din deja clasicul Trainspotting (1996) și acțiunea are loc la 20 de ani după întâmplările din primul film. Ewan McGregor revine în rolul principal și ne putem aștepta la același umor negru englezesc. Continuările venite după foarte mulți ani nu prea au avut succes recent (Dumb and Dumber To, Zoolander 2), așa că va fi interesant de văzut dacă T2 va lovi unde trebuie sau va fi ignorat total.

Rings (17 feb)Există și ceva pentru fanii horror în februarie! Rings este al treilea film din seria The Ring și are o premiză tipică “dacă faci cutare lucru, mori…”. Avem o casetă video, un blestem și ceva superstiție cu 7 zile, deci toate tertipurile horror sunt aici, sper că însoțite de sperieturi pe măsură.

Luna februrarie nu va fi una rea pentru mersul la cinema, cu destulă diversitate și câteva filme foarte promițătoare, cu John Wick 2 vedetă la primă vedere, dar rămâne de văzut care vor fi bune și dacă Fifty Shades o să și-o ia la rândul lui cu biciul peste fund.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: