TV

Taboo – Episodul 4 | Review

Taboo insistă să îl creioneze pe James Delaney în cel mai mare mastermind pe care îl poți vedea la TV în momentul de față. “Cu toții facem parte din plan, nu-i așa?” este remarca lui Brace care vorbește volume despre personajul lui Hardy, care săptămâna asta mai pune o cărămidă la planul său, aduce East India și Coroana în conflict și face cunoștință în sfârșit cu Carlsbad.

Jumătate de sezon parcursă și James Delaney supraviețuiește o a doua tentativă asupra vieții lui. De data asta? Un ciocan în cap din partea unei brute cu două capete mai mari, trimis de nimeni alții decât de americani. Nu cred că se aștepta cineva ca lovitura să-l fi făcut knock-out, dar felul cum James și-a linșat scurt și eficient atacatorul a fost foarte satisfăcător, bonus pentru modul teatral de a-l expune. Taboo forțează nota mai mult decât de obicei și Delaney capătă niște proporții oarecum supranaturale, acum toate marile puteri acționează după planul lui și cu două tentative eșuate la viața sa, e greu de crezut că va fi afectat de duelul de săptămâna viitoare cu soțul Zilphei, căreia să nu uităm că îi provoacă orgasme voo-doo de la distanță, cam obraznic James. Bravo lui!
Lorna este cea care își pierde foarte mult din appeal săptămâna asta după ce este amenințată cu moartea și viol de către Coop, emisarul regelui, dar scapă la limită datorită jocurilor de culise ale lui James, de care prinde brusc cam mult drag, ținând cont că este mama lui vitregă, dar deh! Tabu! Nu e ca și cum ar fi prea platonic cu sora lui, deci ne putem aștepta la orice. 

Planul lui James se conturează tot mai mult și în mare parte datorită echipajului său, care chiar după spusele lui “sunt oameni care merită orice consecință ar primi”. Atticus și compania, însoțiți de damele de la bordel fură saci întregi de praf de pușcă de sub nasul East India, dându-i timp lui Delaney să socializeze un pic la bal împreună cu Lorna, beneficiind și de un 1-1 cu Carlsbad, acum mai interesată de el ca niciodată. Aflăm că misterioasa Carlsbad este de fapt o spioană din New Orleans, cunoscută în Anglia ca Ducesa Musgrove, care aparent cam știe să organizeze un party, cu alcool și droguri inhalante. Calrsbad se arată doritoare de o colaborare pentru Nootka Sound, una care să o includă și pe Zilpha, monedă pe care Coroana sau East India nu o pot oferi.

Noua atracție din grupul lui James este Cholmondeley (Tom Hollander), un chimist genial și depravat din cale afară care ar fi fost vedeta episodului, dacă avea câteva minute în plus pe ecran. Limitările perioadei îi pun pe creatorii show-ului să aibă imaginație, iar omul de știință nebun ne pune pe tavă câteva… “formule” de chimie interesante pentru 1814, inhalând oxid azot și mâncând rahat (la propriu!) atunci când nu fură nevestele altor bărbați.

Episodul 4 din Taboo oferă un pic mai mult decât cel precedent, cu un duel iminent între James și Thorne Geary, rămâne de văzut cu cine va bate palma Delaney până la urmă, dacă planurile sale vor merge ca unse în continuare și mai ales dacă Zilpha îi va cânta până la urmă în strună. 

Scor:

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: