Foarte multe francize horror își vor relua continuitatea anul ăsta, unele cu interpretări noi, altele continuând serii cu fan-base deja mare. Nu toate titlurile din lista sunt genul cu sperieturi la fiecare pas, ba unele chiar înclină spre survival-horror sau action-horror.

Split (rulează în cinema)

M. Night Shyamalan își marchează revenirea de formă cu Split, un hibrid survival-horor de acțiune cu părți suficiente de comedie și dramă. M. Night bifează câte puțin din fiecare gen într-unul din cele mai bune filme ale sale! Split este povestea (inspirată din viața reală) lui Kevin (James McAvoy), un tânăr cu 23 de personalități diferite care răpește trei fete. McAvoy e superb în rol și rezoluția finală a filmului va fi subiect de discuție pentru mult timp de acum încolo.

Resident Evil – The Final Chapter (rulează în cinema)

Milla Jovovich reia rolul lui Alice pentru ceea ce pare a fi ultimul film din franciza bazată pe celebra serie de jocuri video Resident Evil. Final Chapter începe exact unde Retribution s-a terminat și o vede pe Alice întorcându-se în Racoon City unde coșmarul a început ca sâ înfrunte Umbrella Corporation care a declarat război ultimilor supraviețuitori ai apocalipsei. 

Rings (17 februarie)

Franciza The Ring va deveni trilogie odată cu lansarea celui mai recent film din serie mai târziu în februarie. Rings are o premiză tipică “dacă faci cutare lucru, mori…”. Avem o casetă video, un blestem și ceva superstiție cu 7 zile, deci toate tertipurile horror sunt aici, sper că însoțite de sperieturi pe măsură. Distribuția are și câteva nume cunoscute ca Vincent D’Onofrio (Daredevil,  Jurassic World) și Johnny Galecki (The Big Bang Theory).

A Cure for Wellness (18 februarie)

Gore Verbinski, regizor al primelor trei filme din seria Pirates of the Caribbean, încearcă un alt gen cu A Cure for Welness. Dane DeHaan joacă rolul unui ambițios tânăr corporatist trimis la un spa din Alpii Elvețieni pentru a-și aduce acasă CEO-ul. Aici Lockhart (DeHaan) descoperă că ceva nu este deloc în regulă și începe să-și pună sub semnul întrebării propria sănătate mintală când este diagnosticat cu aceeași boală care ține toți oaspeții acolo.

Alien – Covenant (mai 2017)

În sfârșit un film din lunga serie survival-horror  Alien care chiar arată bine! Ridley Scott revine în scaunul de regizor și pare hotărât să șteargă gustul amar lăsat de Alien 3 și Alien 4 – Ressurection. Mai multe personaje noi debutează în serie la bordul navei Covenant pornită să exploreze o planetă-paradis neexploatată, al cărei singur locuitor este androidul David (Michael Fassbender). Filmul va lămuri ce s-a întâmplat după evenimentele din Prometheus (2012) și va face loc încă unei continuări care să dea direct în primul titlu din serie, Alien (1979). Covenant, te rugăm să fii bun!!!

The Mummy (iunie 2017)

The Mummy șterge cu buretele filmele anterioare cu Brendan Frasier care au mers 50-50 între acțiune și comedie, iar acum Tom Cruise preia timona francizei pentru un extra de star-power. Cruise are o perioadă de renaștere în ultimul timp, cu Edge of Tomorrow și Mission Impossible – Rogue Nation impresionând la Box Office și în review-uri, iar The Mummy pare promițător dacă ne luăm după primul trailer care arată un ton vizibil mai matur și orientat spre horror. Sophia Butella a impresionat recent în Kingsman – The Secret Service și Star Trek Beyond, iar acum joacă rolul mumiei și ceva îmi spune că actrița va juca de acum înainte tot mai multe roluri care necesită ședințe intense de machiaj.

Amityville – The Awakening (martie 2017)

Un film horror cu o premiză destul de tipică, Amityville – The Awakening urmează o familie cu trei copii, dintre care unul în comă, care se mută într-o casă cu cheltuieli mai mici pentru a putea economisi bani să-l trateze pe băiatul bolnav. Cameron Monaghan a tot impresionat pe micul ecran în ultimii ani în Shameless și Gotham și prezența lui în film alături de Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight) mă face să cred că nu vom avea personaje “ieftine” ca în multe alte filme cu case bântuite.

IT (dată nestabilită)

Celebrul clovn al lui Stephen King revine după o pauză de câteva decenii. Într-un mic orășel din Maine, un grup de copii care formează The Losers Club sunt puși față în față cu Pennywise, personajul creepy din spatele multor dispariții soldate cu membre umane lăsate în urmă. Tim Curry nu va putea relua din motive de sănătate rolul clovnului malefic și Bill Skarsgard îl va interpreta în locul lui.

Annabelle 2 (18 mai)

The Conjuring a fost un horror excelent care a reușit repede să ofere o continuare și chiar un spin-off cu Annabelle (2014), iar popularitatea francizei nu dă semne de încetinire cu un nou film, având în centrul atenției păpușa blestemată, ieșind mai târziu în 2017. Nu sunt cunoscute toate detaliile încă, dar toate semnele arată către un prequel despre originea păpușii.

Friday The 13th

Un personaj horror care nu mai are nevoie de prezentări: Jason Vorhees are o perioadă de reviriment, cu un nou film programat să apară anul ăsta. Pentru fanii killer-ului cu masca de hochei urmează și un joc video cu înclinație mare spre multiplayer și există deja posibilitatea de a-l selecta în excelentul Mortal Kombat XL.

Insidious – Chapter 4 (20 octombrie)

Seria Insidious a ajuns deja la al 4-lea capitol. Detaliile nu sunt prea multe momentan, dar unele surse spun că povestea va fi un prequel concentrat în jurul unei Elise mult mai tinere. Povestea va explora începutul alianței ei cu Tucker și Specks, dar și cum cei trei au investigat entitatea demonică din primul film al seriei.

Saw : Legacy (27 octombrie)

Seria Saw revine după șapte ani cu un nou film. Filmările s-au terminat deja, dar detaliile  legate de poveste sunt practic inexistente. Câteva știri recente au confirmat prezența Laurei Vandervoort (Smallvile) între actorii prezenți și mai multe informații vor apărea inevitabil în curând.

Pentru fanii horror urmează destule filme care să le scarpine mâncărimea pentru sperieturi, cu câteva titluri aparent low-budget promițătoare, dar și blockbustere foarte anticipate ca Alien – Covenant și The Mummy care au șanse să rupă banca la Box Office. Pregătiți usturoiul că va fi un an plin!