Jocuri Video

Cele mai hot cupluri din gaming (ediție Playstation)

Valentines Day este sărbătoarea importată de peste ocean care probabil nu mai interesează demult pe nimeni, dar m-a pus pe gânduri legat de ce relații am întâlnit în sutele de ore petrecute cu controllerul în mână. Trecând prin lista de trofee mi-am dat seama că sunt surprinzător de multe cupluri în gaming care ar putea rivaliza oricând cu cele din filme și m-am gândit să le pun pe toate la un loc… nu! nu ca într-o orgie!

Am exclus din listă jocuri pe care nu le-am încercat (încă) ca Final Fantasy VII sau Catherine, dar și Mass Effect care are multe posibilități romantice fără să iasă vreuna în evidență. Cine știe? poate Andromeda va prinde lista de anul viitor. În caz că nu era clar, urmează SPOILERS pentru The Last of Us, Red Dead Redemption, seria Batman: Arkham, The Witcher 3 – Wild Hunt, Heavy Rain, Grand Theft Auto 5,  și seria Uncharted. Cu avertizările făcute…

Ellie & Riley (The Last of Us – Left Behind)Începem cu una din relațiile mai inocente din listă. În dlc-ul Left Behind al excelentului The Last of Us facem cunoștință cu Riley, prietena lui Ellie, iar cele două puștoaice nu au chiar o relație platonică. Naughty Dog știu să spună o poveste într-un stil unic, iar jumătate din Left Behind e dedicată în totalitate explorării relației celor două care intră într-un mall și fac cam ce ar fi trebuit să facă în condiții normale tinere de vârsta lor . În The Last of Us nu e nici urmă de Riley pentru că ea moare la sfârșitul dlc-ului, dar rămâne motorul lui Ellie de a merge mai departe. Cele două sunt mușcate de un infestat și chiar își dau de ales dacă “să apese pe trăgaci și să moară la mâna lor sau să-și piardă poetic mințiile împreună” într-o scenă care le face locul pe lista asta meritat.

John & Abigail Marston (Red Dead Redemption) Ce joc a fost Red Dead Redemption la vremea lui și cât de bine a îmbătrânit! Aventura lui John Marston în Vechiul Vest a fost plină de evenimente, de la prins fugari pentru recompense, dueluri și bătăi în saloane, la pornirea unei revoluții în Mexic și, cumva, Marston a avut timp să-și scape și soția și fiul enervant din custodia FBI-ului. Ultima treime din Red Dead Redemption îl vede pe John retras la o fermă liniștită cu familia lui pentru care a trecut prin tot felul de pericole. Relația lui cu Abigail e una nu prea romantică, dar John a acceptat istoricul ei ca prostituată și faptul că a fost “Yoko Ono” pentru banda lui de “Beatles” și a făcut o femeie serioasă din ea. Prima parte a jocului te face să crezi că o relație cu Bonnie McFarlane, fermiera care îi salvează viața într-una din primele misiuni, este foarte posibilă, dar John rămâne credincios soției lui până la capăt. Nu poți fi mai old-school de atât!

Geralt & Yennefer/Triss – The Witcher 3 – Wild HuntThe Witcher 3 este fără îndoială unul din cele mai bune jocuri făcute vreodată, cu un univers bogat, efecte vizuale care te lasă cu gura căscată, teme mature, personaje memorabile și un gameplay/combat extrem de divers. Fiind un RPG, foarte multe misiuni necesită să faci alegeri care să influențeze povestea, iar majoritatea care l-au jucat pot confirma că a alege între Yennefer și Triss este una din cele mai grele decizii. Ambele vrăjitoare sunt frumoase, capabile și a alege pe oricare din ele ar avea sens. Eu am mers convins pe Yennefer, pentru că nu am jucat primele două jocuri din serie și decizia a venit un pic mai ușor, dar pentru cine a încercat toată trilogia, decizia va fi mult mai grea. Doar să nu le alegi pe amândouă că se va lăsa cu un caz sever de cojones albastre pentru Geralt și foarte probabil un final nefericit la sfârșitul poveștii. 

Batman & Catwoman (Batman: Arkham Knight) În toată seria Arkham, Catwoman s-a arătat mai mult decât capabilă să-și poarte de grijă, dar în ultima parte a trilogiei a fost retrogradată într-un ostatic de-al lui Riddler, iar misiunea ta ca Batman este să o scoți din belea. Cei doi sunt amanți cu vechime în universul DC, cu o altă versiune în recenta serie Batman de la Telltale Games. Legătura dintre ei e clară încă de la evenimentele din Arkham City, dar acum Catwoman chiar pune punctul pe i, sugerând să ia o pauză de la eroisme pentru că știe “câteva hoteluri”. Finalul Arkham Knight este destul de ambiguu și rămâne la interpretarea oricui unde a rămas relația celor doi. Thalia al Ghul ar fi fost o altă variantă pentru Bruce Wayne, dar ținând cont că Rocksteady au făcut să pară că moartea lui Joker l-a afectat mai mult decât cea a Thaliei, Catwoman rămâne number 1! 

Apropo de măscărici…

Joker & Harley Quinn (Batman: Arkham Asylum/City/Origins)Urât exemplar mai e The Joker, dar și unul din cele mai bune personaje din pop-culture! Nebunia lui pare că e contagioasă, pentru că dra doctor Harleen Quinzel s-a molipsit rău și cei doi au devenit cel mai sărit de pe fix cuplu existent în media de azi. E o plăcere să-i vezi pe cei doi făcând deranj prin Gotham, mai ales când Mark Hamil îl joacă pe Joker. Legătura lor nemuritoare se vede la sfârșitul poveștii din Arkham City când clovnul moare, iar jucătorii pot înfrunta o Harley îndoliată în episodul Harley Quinn’s Revenge și să vadă cât de departe merge relația lor. Arkham Origins plusează și le explorează psihicele nevrotice în momentul când s-au cunoscut într-un mod care te face să-i înțelegi într-un fel. 

Ethan Mars & Madison Paige (Heavy Rain)Heavy Rain a fost titlu care a rupt cu totul bariera dintre joc și film. Gameplay-ul e cel mult mediocru, dar povestea merită încercată măcar o dată, deși există peste 20 de finaluri posibile pentru cei răbdători. Nu văd ce ar putea suda mai tare o relație decât să supraviețuiești unei confruntări cu un criminal în serie, iar dacă reușești să iei suficiente decizii corecte, nefericitul Ethan își va putea găsi alinarea în brațele capabilei reporterițe Madison. Cei doi sunt legați de killer-ul Origami, iar scopul lor comun de a-l găsi…bla bla, de parcă nu toată lumea a încercat să-i facă să și-o tragă!  

Trevor Philips & Patricia Madrazo (GTA 5)Mamă, mamă, nimeni nu se aștepta la asta! Trevor e unul din cele mai excentrice personaje posibile, dar să-i răpești soția de vreo 60 și ceva de ani a unui mafiot și să ți se pună pata pe ea? Dar asta nu-i tot, pentru că doamna Madrazo (e prea bătrână să nu o domnesc) pare încântată de atenția psihopatului, ba chiar îl înțelege dacă e nevoie să o ciopârțească și să o dea la câini în cazul în care bărba-su nu sare cu recompensa pentru serviciile lui Trevor. Știți ceva? Iubiți-va mult că vă meritați! Dragostea merge pe căi misterioase, nu?

Și oare ce cuplu e rege între toate cele de pe Playstation? 

Nathan Drake & Elena Fisher (Uncharted)Nu există un cuplu mai bine trasat decât oamenii ăștia doi în orice alt joc. Relația dintre Nate și Elena este atât de palpabilă datorită echipei de animație de la Naughty Dog, scriitorilor Amy Henning și Neil Druckman, dar și a actorilor Nolan North și Emily Rose,  încat pare ruptă din realitate. Cei doi au trecut prin multe de-a lungul a patru jocuri, dar rămân etalonul romantic al platformei Sony, chiar dacă la un moment dat existau destui susținători ai #TeamChloe. Hai cu Uncharted- The Lost Legacy, Naughty Dog! Preferabil cu interacțiuni la fel de bune…

Iată opt cupluri din gaming care ies din tipar! Nu știu voi, dar simt dintr-o dată impulsul să reiau toate jocurile astea! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: