Film Jocuri Video Recomandări Tech TV

Ce e nou (și bun) în martie | Filme, Gaming, TV

Februarie a trecut și a adus câteva noutăți notabile, cu John Wick – Chapter 2 și The LEGO Batman Movie venind cu calitatea într-o lună care ne-a dat și execrabilul Fifty Shades Darker. Pe partea de gaming am avut și mai multă acțiune, cu Sniper Elite 4 și For Honor, cu mult anticipatul Horizon Zero Dawn având lansarea zilele astea! 

Luna martie o să fie una mult mai aglomerată, mai ales pe partea de filme, unde deja începem să avem blockbustere cu bugete imense pe lângă inevitabilele titluri mai mici, în timp ce Nintendo vor lansa Switch, noua lor consolă care promite foarte multe! După lungul sezon de ceremonii și cu Oscarurile terminate, nici că putem începe luna mai bine:

Logan (3 martie)Hugh Jackman promite să agațe ghearele lui Wolverine în cui după ce va juca personajul pentru a noua oară. Review-urile pentru Logan sunt extrem de pozitive, stând pe un incredibil 96% pe Rotten Tomatoes! Filmul se petrece la mulți ani după evenimentele din X-Men – Days of Future Past, unde Logan are grijă de un foarte bătrân Professor Xavier (Patrick Stewart). Văzut ca un neo-western și existând chiar discuții că ar putea fi un pretendent la Oscar, concluzia trilogiei Wolverine va renunța la premiza de a aduna zeci de personaje principale și va miza în schimb pe o poveste mai personală, beneficiind și de un rating matur datorită succesului surpriză a lui Deadpool de anul trecut. Sper totuși că Ryan Reynolds îl va convinge până la urmă pe Jackman să mai facă măcar un crossover Wolverine/Deadpool! 

Nintendo Switch (3 martie)După insuccesul Wii U, gigantul japonez va lansa o nouă consolă pe 3 martie, deși data asta ar putea fi modificată cu câteva zile în funcție de cum ajunge la noi în magazine. Switch-ul este un hybrid surprinzător care îți permite să ai o consolă acasă și una portabilă într-un singur preț. Cu niște dimensiuni mult mai mici decât concurența (PS4, Xbox One), Switch promite farmecul clasic Nintendo, fără să pună accent mare pe putere, suport 4K sau alte detalii tehnice, revenind la principiul că jocurile trebuie să fie, înainte de toate, distractive. 

Switch va avea mai multe moduri de a fi utilizat, fie pe TV sau la drum cu un ecran foarte asemănător tabletelor și posibilitatea de a folosi joycon-urile atașate sau separate de display. Unele titluri clasice ca Mario Kart și aparent chiar și NBA 2K17 îți vor permite să împarți controller-ul în două bucăți pentru multiplayer local, un feature binevenit într-un mediu dominat de multiplayer online.

Anul 2017 aduce pe Switch un nou joc open-world Mario și continuarea popularului Splatoon, pe lângă suport Triple A pentru NBA, FIFA, Skyrim și multe altele, dar vedeta va veni în aceași zi cu consola: Legend of Zelda – Breath of the Wild, un RPG care va urca franciza veche de 40 de ani pe noi culmi.

Tom Clancy’s Ghost Recon – Wildlands (7 martie) | PS4, XBox One, PCDeja ar trebui să știm la ce să ne așteptăm de la un joc Ubisoft! Developer-ul canadian ne-a obișnuit cu titluri OK, distractive, dar fără să să aibă încă vreo capodoperă în dreptul lor. The Division a fost ultimul joc inspirat din seria Tom Clancy și din demo-uri arăta cu adevărat next-gen, dar produsul final nu a fost nimic memorabil. Wildlands arată (după cum te-ai aștepta) foarte bine și din ce am văzut până acum pare un pas în direcția bună pentru Ubisoft și mă aștept să fie cam la nivelul lui Watch_Dogs 2

NieR: Automata (7 martie) | PS4Deja lansat în Japonia, continuarea jocului NieR (2010) va veni în 7 martie și în Occident. NieR: Automata este un Action-RPG creat de Platinum Games, iar dacă ai mai jucat titluri de-ale lor, știi exact la ce acțiune frenetică și personaje ciudățele să te aștepți. Povestea te pune în pielea unui android foarte…(ahem!)… feminin în mijocul unui război între mașinării create de extratereștrii și ce a mai rămas din omenire.

Kong – Skull Island (10 martie)Ce distribuție are filmul ăsta! Samuel L. Jackson, Brie Larson, John Goodman, Tom Hiddlestone și John C. Riley vor fi în mijlocul acțiunii la revenirea regelui tuturor primatelor, King Kong. Skull Island arată pe măsura bugetului de sute de milioane și va șterge din existență rateul din 2005 a lui Peter Jackson. Noua intrare îi va da lui Kong ceva pe măsură cu care să se lupte, iar noi, muritorii de rând, abia așteptăm crossover-ul inevitabil cu Godzilla.

Iron Fist (17 martie)Iron Fist este cel mai recent personaj Marvel care va debuta anul ăsta cu toate cele 13 episoade pe Netflix în 17 martie. Iron Fist va avea loc în aceeași continuitate cu celelalte show-uri Marvel de pe serviciul de streaming, Daredevil, Jessica Jones și Luke Cage și toți patru se vor reuni în noiembrie în miniseria The Defenders! Finn Jones joacă rolul lui Danny Rand, un miliardar tânăr care revine în New York să-și recupereze compania după mulți ani în care lumea l-a crezut mort. Asemănările cu Arrow nu sunt foarte subtile, dar show-urile Marvel/Netflix nu au dezamăgit până acum, așa că fingers crossed!

Beauty & the Beast (17 martie)Dacă ți se pare că vezi din ce în ce mai multe adaptări live-action cu proprietăți Disney în ultima vreme, asta e pentru că fix asta fac cei de acolo. După Maleficent, Cinderella și The Jungle Book, a venit rândul altei povești clasice să primească un upgrade de la mediul animat. Emma Watson (Harry Potter) va juca rolul lui Belle alături de o distribuție care îi mai include pe Ian McKellen, Stanley Tucci, Kevin Kline și Ewan McGreogor. Bugetul imens va oferi cu siguranță un film cu efecte vizuale impresionante și nu m-ar mira să fie primul film al anului care depășește miliardul de $ în încasări.

Mass Effect – Andromeda (23 martie) | PS4, XBox One, PCAndromeda este primul joc din seria Mass Effect după o pauză de cinci ani și are loc după trilogia originală a lui Shepard. Noul joc Bioware promite să împingă la maxim limitele grafice ale actualelor platforme și vor face seria open-world, după cum era de așteptat. Personajul principal va fi Sara/Scott Ryder, un recrut militar fără experiență care se trezește după 600 de ani de hibernare în Galaxia Andromeda pe care oamenii vor să o colonizeze. 

Bioware promit un ton mai ușurel față de primele trei jocuri și va fi mai orientat către explorare, cu câteva modificări notabile și la aspectul de combat care va fi mai mobil decât în intrările precedente.

Ce lună avem în față! Filme, jocuri și seriale foarte promițătoare care să ne țină antisociali  până luna viitoare când vom avea parte de și mai mult entertainment! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: