Recomandări TV

Luna Aprilie în Seriale

Multă, multă comedie luna asta!

În orice alt an as fi zis că în sfârșit reîncepe Game of Thrones, dar cu un sezon scurtat la șapte episoade avem de așteptat până în iulie (!) ca să vedem care-i treaba în Cele Șapte Regate… Aprilie va readuce totuși câteva seriale bune,  mai ales pe partea de comedy! O să avem un revival surpriză pentru serialul cu care 99% dintre noi au început să ia binge-ul în serios și nici la noutăți nu stă rău. Și începem cu…

Prison Break – Premieră/Sezonul 5 (4 aprilie)Nu cred că știu pe cineva care a început să vadă agresiv seriale și Prison Break să nu fi fost primul. Recent mă gândeam dacă revăzut acum ar avea același appeal, mai ales că acum e plin de show-uri de calitate, dar la vremea lui Prison Break te ținea până răsărea soarele cu ochii în ecran (recunoaște că așa făceai!). Serialul s-a terminat în 2009 după celebra grevă a scenariștilor cu un sezon foarte tras de păr, dar acum, după un periplu care le-a câștigat popularitate nouă lui Wentworth Miller și Dominic Purcell în The Flash și Legends of Tomorrow, Fox pariază pe o reînviere a poveștii fraților Scofield/Burrows. Nu simțeam nevoia de mai mult Prison Break, dar cu siguranță il voi urmări și voi veni cu review-uri pentru fiecare episod, sper doar să nu fie varză ca Heroes Reborn, alt revival recent marca Fox.

Archer – Dreamland | Sezonul 8 (5 Aprilie)Mereu când recomand Archer ca una din cele mai bune comedii pe care le știu, lumea se gândește direct la Arrow… e ca și cum ai compara pe Robin Hood cu James Bond… la propriu! Archer e un spoof la filmele cu spioni, cu o gramadă de referințe pop-culture și umor fără rușine. Sezonul al șaptelea s-a terminat cam neașteptat (nu zic de ce), așa că anul ăsta vom avea un reboot ușurel cu gașca “mutată” în feel-ul noir al anilor ’40, deci Archer nu va mai putea abuza de referințe la “Danger Zone” a lui Kenny Loggins și nici Burt Reynolds nu mai poate fi idolul lui. Recomand cu tărie serialul ăsta!

American Playboy – Premieră (7 Aprilie)Asta în caz că te-ai săturat să vezi reality-show-uri regizate cu Hugh Hefner fluturându-și disfuncția erectilă între blonde siliconate. American Playboy va fi o miniserie documentar făcută din mii de ore de înregistrări din arhiva personală a lui Hef. Pentru…(Ahem!)…domni, deja știți ce vreți să vedeți în serialul ăsta! 

Better Call Saul – Sezonul 3 (10 aprilie)Spin-off-ul Breaking Bad mai are puțin și își ajunge din urmă fratele mai mare la numărul de sezoane. Better Call Saul se întoarce cu același ton amuzant combinat cu găsitul de portițe legale (sau nu) care l-au făcut pe Jimmy McGill în avocatul lui Heisenberg, dar ne dă și mai mult Mike Ehrmantraut, unul din cele mai badass personaje de pe micul ecran. Creatorul Vince Gilligan a reușit să creeze încă o serie foarte bună, cu un simț estetic aparte și o atmosferă specifică, iar eu se pare că am de recuperat la sezonul 2!

The Leftovers – Sezonul 3 (16 Aprilie)Unul din cele mai polarizante seriale HBO își va rula ultimul sezon începând cu 16 aprilie. Show-ul se va relua în micul orășel texan Miracle și ulterior se va muta în Australia, loc insinuat de scenariști să fie destinația tatălui lui Kevin (Justin Theroux), Kevin Sr. (Scott Glenn) pentru a conclude povestea. 

Fargo – Sezonul 3 (19 Aprilie)Al treilea sezon din drama FX îl va avea în prim plan pe Ewan McGreogor. Actorul britanic va juca doi gemeni diametral opuși ca personalități și aspirații, iar rivalitatea lor mai mult sau mai puțin frățească va duce la multe evenimente și nu pot să-mi scot din cap faptul că Emmit, unul din ei, e supranumit “Regele Parcărilor”… Dragnea, tu ești? 

Silicon Valley – Sezonul 4 (23 Aprilie)Altă comedie la nivelul lui Archer, care la rândul ei e cam trecută cu vederea. Sillicon Valley e un fel de The Big Bang Theory, dar bun! Serialul HBO a venit în ultimii ani “la pachet” cu Game of Thrones, dar odată cu sezonul ăsta va trebui să se descurce și singur. Sillicon Valley i-a lăsat pe tocilari cu buza destul de umflată și abia aștept să văd ce vor face Richard, Erlich&co ca să-și pună compania pe linia bună. O comedie de 25 de minute foarte subapreciată!

American Gods – Premieră (30 Aprilie)Bazat pe romanul lui Neil Gaiman și scris de Bryan Fuller (serialul Hannibal), American Gods este un serial care are de gând să-ți sucească mințile cu premiza lui misterioasă. Ricky Wittle joacă rolul lui Shadow Moon, un fost deținut al cărui nevastă moare fix în perioada eliberării lui, iar în zborul spre înmormântare intră în contact cu Mr Wednesday (Ian McShane) care pare să știe foarte multe despre el, iar viața lui Moon o ia razna după întâlnirea dintre cei doi. 

Am zis mai devreme că aprilie va fi plin de comedie, dar există și câteva seriale dramatice care să mai diversifice meniul. Luna va aduce sezoane noi și pentru Episodes (2 aprilie), iZombie (4 aprilie), American Dad! (10 aprilie), Brooklyn Nine-Nine (11 aprilie), Veep (16 aprilie) și Pretty Little Liars (18 aprilie), iar pentru o listă cu cele mai interesante filme din aprilie voi reveni foarte curând.

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: