Film Topuri

Scarlett Johansson și cele mai bune roluri ale ei

"Ghost in a Shell" apare weekendul ăsta și e momentul perfect să revizităm cele mai bune roluri făcute de Scarlett Johansson!

Scarlett Johansson este una din cele mai versatile și profitabile actrițe care lucrează azi! Ea a dat buzna efectiv în genul de acțiune și a devenit una din cele mai proeminente figuri feminine pentru roluri foarte solicitante fizic, dar și-a menținut rădăcinile indie și apare constant în filme mai mici sau jucând personaje clasice (Hitchcock, Hail, Caesar!) care îi vin mănușă. Ghost in the Shell apare weekendul ăsta, drept pentru care am văzut anime-ul original din 1995 după care este bazat și l-am notat cu 9.5 și acum vreau să arunc o privire către cele mai bune roluri ale actriței de-a lungul timpului.

Rebecca – Ghost World (2001)Un comicbook movie atipic, bazat pe benzile desenate cu același nume, Ghost World reprezintă unul din primele roluri mari făcute de Scarlett. Ea joacă rolul secundar lângă Thora Birch și portretizează credibil, la doar 16 ani, felul în care o relație de prietenie între două tinere duce la înstrăinare, iar filmul e un indie cu destulă personalitate.

Griet – The Girl with a Pearl Earring (2003)Scarlett se apropie periculos de type-casting cu rolul din The Girl with a Pearl Earring, jucând a treia oară consecutiv fata care stârnește menopauza masculină a unui bărbat mai în vârstă, în cazul de față Colin Firth. Ea joacă rolul lui Griet, o fată de la țară care devine muza lui Vermeer, pictorul din secolul al 17-lea și transmite din priviri genul de limbaj non-verbal pe care îl vezi în portretele expuse în muzee.

Natasha Romanoff/Black Widow – Marvel Cinematic Universe (2010-prezent)Studiourile Marvel au dat lovitura când au prins-o pe Scarlett pentru Black Widow și totul datorită refuzului lui Emily Blunt de a accepta un contract pe termen lung. Johansson a devenit una din cele mai importante super-eroine de pe marele ecran și un etalon de femeie puternică într-un grup preponderent masculin, iar fanii cer de ani de zile propriul ei film. Dacă îl vom vedea sau nu rămâne de văzut, dar pe Black Widow o vom mai vedea oricum și în The Avengers – Infinity War (2018).

Charlotte – Lost in Translation (2003)Rolul din filmul Sophiei Coppola, Lost in Translation, e considerat cel mai bun făcut de Johansson până acum. La doar 18 ani a jucat rolul unei tinere mutate în Tokyo cu soțul ei extrem de ocupat și leagă o prietenie neașteptată cu Bob (Bill Murray), un actor al cărui zile de glorie sunt în urmă. Scarlett nu numai că se ridică la nivelul lui Murray, dar de multe ori reușește să-l eclipseze pe veteranul actor cu livrarea replicilor ei și limbajul corpului subtil.

Samantha – Her (2013)Nominalizat la Oscar pentru Cel mai Bun Film, Her ne aduce una din reprezentațiile atipice ale lui Scarlett care acum întruchipează un sistem de operare extrem de avansat care le-ar lăsa gură-cască pe Siri sau Cortana. Samantha, personajul ei, este un AI deloc robotic care îi schimbă viața lui Theodore (Joaquin Phoenix) și ne dă unul din cele mai bune roluri ale actriței, în ciuda faptului că nu apare deloc fizic pe ecran.

Cristina – Vicky Cristina Barcelona (2008)Deja la a treia colaborare cu Woody Allen, Johansson joacă rolul unei turiste care vizitează Spania cu prietena ei (Rebecca Hall) și devin foarte atrase de un pictor local (Javier Bardem). Scarlett pare că joacă o continuare a personalității ei din viața reală și aduce un contra-balans necesar pentru personajele mai intense și uneori prea… latine din film.

The Female – Under the Skin (2013)Probabil ciudățenia listei, premiza SF-ul din 2013 Under the Skin pare ruptă din fantezia bărbatului de rând, cu o extraterestră care normal că arată ca Scarlett! seduce bărbați singuri în ore târzii ale nopții cu sexualitatea ei. Pentru mulți ar fi tentant filmul doar că apare actrița dezbrăcată, deși nu era în cea mai bună formă a ei din ultimii ani, dar reprezentația ei rece de autodescoperire e mai mult decât un simplu vis umed pentru adolescenți.

Lucy – Lucy (2014)Un film de acțiune care a marcat o oarecare revenire de formă pentru Luc Besson, dar și mai mult de atât, a făcut din Scarlett o action-hero și dacă nu joacă într-un film Marvel. Lucy este rolul unei tinere care capătă puteri nebănuite de la un drog experimental și împinge barierele evoluției umane mai mult decât a făcut-o Limitless. Ea începe filmul ca o blondă naivă și îl încheie full on Skynet, jucând la perfecție și scenele de acțiune.

Barbara – Don John (2013)Don John e debutul regizoral a lui Joseph Gordon-Lewitt care este și protagonistul filmului, un onanist narcisist care își împlinește idealuri feminine nerealiste când se combină cu Barbara. Rolul ăsta a fost scris special pentru Scarlett Johansson și actrița intră din plin în persona de blondă superficială și manipulatoare.  Don John e o comedie în sinea lui, dar are destule mesaje subtile legate de “lipitorile” astea pe care le găsești în cluburi, iar Scarlett ne arată că știe și să fie piți la nevoie.

După cum ziceam la începutul articolului, Scarlett Johansson este într-adevăr o actriță foarte versatilă, drept dovadă și diversitatea rolurilor pe care le joacă, iar eu abia aștept să o văd ca The Major în adaptarea Ghost in a Shell a lui Rupert Sanders weekendul ăsta (31 martie-2 aprilie). Care este personajul/filmul lui Scarlett preferat al tău? Ne auzim în secțiunea de comentarii!

1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: