Recomandări TV

Seriale de comedie foarte bune, dar adesea trecute cu vederea

Nu chiar cele mai obscure, dar cu siguranță printre cele mai bune.

Când vine vorba de seriale mă trezesc cu două sentimente oarecum diferite: urmăresc unul foarte bun, îmi face plăcere și îl recomand tuturor, dar rămân cu impresia că nimeni nu se uită la el, sau mi se recomandă un serial deja apărut de câțiva ani și e atât de bun încât mă întreb cum *cenzurat* am putut să-l evit până atunci. Recent am scris un articol despre show-urile TV ale lunii aprilie și câteva dintre ele mi-au trezit impresia că nu primesc atenția pe care ar merita-o.

Ăsta nu e un top și în niciun caz o listă de titluri obscure pe care nu ai unde să le vezi, dar mai degrabă o listă de seriale, în cazul ăsta de comedie, care eu cred că ar fi pe placul multora. Și începem în 3… 2…

Archer (7 sezoane, 20min/ep)Am început să văd Archer într-o perioadă în care mi se luase de animații și renunțasem la show-uri ca Family Guy și American Dad, dar pe principiul “mi-a plăcut X serial, hai să văd ce mai are canalul ăsta” și ca mare fan Sons of Anarchy și Justified, m-am simțit obligat să încerc și Archer, o comedie nesimțită despre un James Bond wannabe cu personalitatea lui Deadpool. Archer e plin de umor negru, obscen și inteligent și are surprinzător de mult suflet, ținând cont de cele menționate. Cu episoade de 20 de minute și animație superioară altor comedii de genul, Archer e genul de serial pe care îl inhalezi insesizabil și e posibil să începi să-l citezi fără să-ți dai seama.

Blue Mountain State (3 sezoane, 20 min/ep) & filmul The Rise of ThadlandCând ziceam că erau cazuri de seriale bune apărute de mult timp și de care nici măcar nu auzisem, la Blue Mountain State mă refeream. Acum anulat de canalul Spike, BMS este un alt serial cu umor obscen despre o echipă de fotbal american a unei universități. Deși pare că are legătură cu sportul, nu e deloc cazul, în schimb Blue Mountain State ne dă party după party cu umor non-stop și… (wait for it)… nuditate la greu! Nu recomand serialul ăsta dacă ești un bărbat în prag de mid-life crysis. Dude, există o vârstă la care să vrei să faci chestii din astea și BMS te poate face să-ți regreți tinerețea pierdută.

Better Call Saul (2 sezoane, 45min/ep)Breaking Bad s-a terminat deja de câțiva ani și, fiind considerat unul din cele mai bune seriale făcute vreodată, a lăsat un gol uriaș în watchlist-ul multor fani. Vince Gilligan, creatorul aventurilor pompate cu metamfetamină albastră a lui Heisenberg (Bryan Cranston), n-a putut sta departe de universul pe care l-a gândit și a venit cu un prequel despre (discutabil) cel mai colorat personaj al seriei, avocatul Saul Goodman, a cărui evoluție ne este arătată de la începuturile modeste în Drept până la biroul de avocatură/locul de rezolvat orice lucru ilegal din Breaking Bad. Paul Odenkirk revine în rolul lui Saul cu aplombul lui specific care vine perfect stilului inteligent al creatorului Vince Gilligan, iar rezultatul este un hibrid de comedie subtilă și elemente dramatice numai bun pentru cei mai pretențioși când vine vorba de comedie și, în plus, foarte multe personaje din Breaking Bad revin.

House of Lies (5 sezoane, 25min/ep)Unul din cele mai subapreciate seriale din ultimii ani, House of Lies, a fost anulat anul trecut (2016) la finalul celui de-al cincilea sezon. Show-ul urmărește patru consilieri financiari conduși de (Fuckin’) Marty Kahn (Don Cheadle) și ascensiunea lor în lumea neiertătoare a afacerilor. House of Lies are personalitate, umor inteligent și se aventurează în mesaje sociale foarte actuale, fără să facă rabat de la nuditate și obscenități, dar în primul rând e un serial care te ține foarte ușor angrenat și e un produs de divertisment de primă mână. Indiferent cât de bine știi engleză, recomand subtitrări pentru că limbajul e destul de pretențios și Don Cheadle chiar pune pauză în timpul episoadelor ca să facă mișto de noi, telespectatorii, că sigur habar nu avem despre ce vorbește. 

Silicon Valley (3 sezoane, 25min/ep)Doar faptul că e făcut de HBO ar trebui să recomande această comedie cu și despre “tocilari”, iar eu văd Silicon Valley ca un fel de The Big Bang Theory…dar bun! Cu episoade scurtuțe și sezoane de doar 10 episoade, show-ul ăsta vine cu un brand propriu de umor, costuri vizibil ridicate de producție și e fără îndoială una din cele mai bune comedii care rulează în prezent. Silicon Valley are loc, ghici unde? în Silicon Valley, unde un grup de informaticieni modești încearcă să prindă trenul evoluției tehnologice cu brandul lor de compresie, Pied Piper. Chiar dacă are un appeal mai mare pentru techies, SV e un serial care te convinge ușor și dacă folosești spații în loc de tab-uri când codezi, dar dacă nu înțelegi ce înseamnă asta, te convinge Erlich (TJ Miller) să te uiți la serial…

Și astea au fost! Cinci seriale de comedie destul de cunoscute, dar care nu primesc chiar atenția pe care ar merita-o, două dintre ele primind deja securea din partea studiourilor care le dețineau, chiar dacă ar fi meritat să continue. Tu câte din ele ai văzut? Ce alte liste de genul ăsta ai mai vrea să vezi? Ne auzim în secțiunea de comentarii sau pe pagina de facebook The Digital Type.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: