Jocuri Video TV

The Witcher va deveni un serial pe Netflix! Ce știm momentan + wishlist

My medallion is humming...

Hai să salutăm vestea asta așa cum se cuvine…

Cine? ce? cum?

The Witcher, seria de cărți de mare succes a autorului polonez Andrzej Sapkowski va deveni un serial pe Netflix! Cunoscută mai mult în ultima vreme datorită succesului imens al RPG-ului The Witcher 3 – Wild Hunt produs de CD Projekt Red, seria va fi prima tentativă fantasy la un nivel foarte înalt pentru serviciul de streaming.


Povestea din cărți/jocuri îl are în prim-plan pe Geralt of Rivia, un witcher a.k.a. un vânător de recompense specializat în omorât monștri, ridicat blesteme etc. Ideea de bază e că un witcher nu este un om obișnuit, ci unul trecut printr-un proces extrem de dureros, The Trial of Grasses, prin care primește puteri magice, simțuri îmbunătățite și toleranță mai mare la durere, toate astea pe lângă regimul riguros de antrenament și de studiu.

O adaptare după cărți, nu jocuri…

Autorul cărților, polonezul Andrzej Sapkowski va fi consultant la noua producție Netflix și conform spuselor lui, seria va adapta în mare parte conținutul cărților lui și nu va ajunge prea curând în timeline-ul jocurilor care încep abia la 5 ani după evenimentele ultimei cărți.Sapkowski are o opinie puternică împotriva jocurilor video așa că e de înțeles de ce ar dori să adapteze poveștile scrise de el și nu cele create de CD Projekt Red. Materialul sursă este însă suficient pentru multe sezoane, seria The Witcher numărând trei volume de povești scurte și cinci romane. Dacă cei din spatele noului serial Netflix vor alege o abordare cronologică, începând cu The Last Wish (o carte excelentă BTW), e foarte posibil ca primul sezon să fie o introducere a universului sub formă procedurală, cu un contract nou în fiecare episod și terenul pregătit treptat pentru storyline-uri mult mai mari.

Bine că e pe Netflix!

Fanii seriei The Witcher au făcut lobby mulți ani pentru ca HBO să facă o serie despre aventurile lui Geralt of Rivia după încheierea Game of Thrones, dar Netflix este o alternativă la fel de bună din două motive: violență și sex! Ambele foarte grafice. Seria The Witcher este una cu tematică matură, chiar asemănătoare cu Game of Thrones și încercarea de a o adapta pe un canal cu restricții ar fi dăunat produsului final.


Geralt of Rivia este un protagonist care trece prin multe aventuri, majoritatea nu lipsite de sânge, iar între contracte obișnuiește să viziteze ocazional câte un bordel sau să cucerească o vrăjitoare locală, așa că lipsa de restricții venită odată cu eticheta Netflix este un pas înainte spre o adaptare cât mai autentică.

Cine să-l joace pe Geralt?

Un serial de mare anvergură va avea nevoie de un cap de afiș pe măsură, așa că directorii de casting nu vor avea o misiune ușoare în găsirea unui actor potrivit. Geralt of Rivia este un luptător lipsit de frică în fața pericolului, dar totodată inteligent și cu papagal la sexul feminin, așa că nu este deloc exclus să vedem un actor de film cunoscut care să facă trecere la TV. Câțiva posibili candidați ar fi: Mads Mikkelsen (Hannibal), Alexander Skarsgard (True Blood) sau Nikolaj Coster-Waldau (Game of Thrones),dar posibilitățile sunt nenumărate, mai ales că încă nu există detalii legate de vârsta la care va fi portretizat personajul. Nu ar fi de mirare dacă un actor relativ necunoscut va câștiga rolul în cele din urmă, dar un nume greu la Hollywood ar aduce cu siguranță un plus de credibilitate.

Fără scurtături!

The Witcher nu este o serie ușor de adaptat, dar formatul Netflix obișnuit cu sezoane de 13 episoade este mult superior unui film live action unde 2-3 ore nu ar fi fost suficiente pentru a scoate prea mult dintr-un univers atât de bogat și complex. Aventurile lui Geralt sunt în mare parte din domeniul fantasy, deci bugetul pentru efecte speciale va trebui să fie consistent.

Un aspect important va fi păstrarea caracteristicilor de bază ale personajelor, mai ales că datorită jocurilor în care petreci sute de ore în compania lor, e foarte ușor să fii nemulțumit ca fan dacă cineva important nu va fi portretizat cu acuratețea necesară. Geralt are câteva detalii vizuale bine întipărite în imaginația cunoscătorilor universului, așa că părul gri, ochii galbeni ca de pisică și cele două săbii – una pentru oameni/animale și alta pentru creaturi magice – sunt necesare!

Jocurile – o sursă bună de inspirație


Spuneam mai devreme că Sapkowski nu este un fan al jocurilor, dar asta nu poate lua din meritele CD Projekt Red și felul în care ei au reușit să dea viață universului The Witcher. Producătorii serialului vor avea un avantaj în a crea scene de luptă pe măsura așteptărilor dacă vor arunca un ochi spre ultimul joc din trilogie, Wild Hunt. Stilul de luptă al witcher-ilor este foarte asemănător cu un dans și ăsta e un detaliu care trebuie păstrat, odată cu efectele și aspectul vizual al celor cinci magii pe care Geralt le folosește: Igni, Axii, Quen, Aard și Yrden.

The Witcher poate fi confundat oricând cu un hibrid cavaler Jedi/X-Men, având o serie de puteri care îi pot da avantaj în nenumărate situații, de la controlarea mințiilor oamenilor/creaturilor mai slabe de înger, până la foc și puteri kinetice, deci per total un personaj cu mult appeal.

În concluzie

The Witcher sună bine de la primul anunț, un colos fantasy cu nenumărate povești de spus pe un ton matur. Serialul este abia în fazele de început, dar cu reputația Netflix pentru show-uri originale și potențialul materialului pus la dispoziție de Sapkowski, se întrevede un nou hit foarte curând. Până atunci, sezonul 7 din Game of Thrones se apropie cu pași repezi, iar pentru cei în câutarea unui serial nou și ambițios, American Gods este un pariu destul de sigur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: