Film

The Dark Tower : Anti-Hobbit-ul | Review

N-aș zice că The Dark Tower, cel mai recent film adaptat după o carte scrisă de Stephen King, avea potențial să devină una din surprizele verii, cu un marketing dubios, un prim trailer lansat cu doar trei luni înainte de premieră și un embargo la review-uri până în a doua zi după lansare, dar nici nu mă așteptam la o așa porcărie. Bravo, Sony! Ai mai f***t un film!

Turnul Întunecat este una din cele mai populare serii ale lui Stephen King, și cea mai lungă de fapt, numărând șapte volume, dar filmul se târește cu greu până la un runtime de 95 de minute, mergând pe ruta anti-Hobbit, care a făcut dintr-o singură carte o trilogie de aproape 10 ore. Material sursă ar fi fost din plin pentru o nouă franciză de genul Harry Potter sau Stăpânul Inelelor, dar e greu de crezut că se va mai ajunge acolo, mai ales că deja s-a comandat un serial care să continue povestea.


The Dark Tower e genul de film care arată toate lucrurile cool în trailer. Idris Elba îl joacă pe Roland, un pistolar sobru, dintr-un ordin vechi, menit să păzească Turnul de forțele răului, cu skill-uri care îl fac să pară că joacă un shooter pe “very-easy” cu auto-aim. El e singura parte bună a filmului și ar merita o medalie pentru felul în care a reușit să-și mențină tonul personajului pe tot parcursul unui film mediocru, în lipsă de alte cuvinte. El are și câteva momente comice când face trecerea în New York-ul zilelor noastre, de genul omului picat din lună și pare că dezvoltă o relație credibilă cu tânărul Jake, adevăratul protagonist al poveștii, construit pe clișeul “alesului cu acel ceva special”.

Matthew McConaughey e Omul Negru la propriu, un magician puternic pus acolo ca să fie rău pentru că motive! Pare că mister McC a venit pe platou, a primit un sacou negru și regizorul i-a spus să fie el însuși, cu accentul inconfundabil cu tot. The Man in Black e un fel de Kilgrave din Jessica Jones, care le spune oamenilor să nu mai respire, murind instant. Per total afișul arată bine, cu Idris Elba și Matthew McConaughey, dar povestea subțire ca hârtia și potențialul irosit al materialului sursă fac din The Dark Tower un film necopt și plictisitor, chiar dacă e foarte scurt. 

Per total, The Dark Tower e doar o tentativă grăbită de a face niște bani și nu va fi deloc agreată de cititorii cărților, dar ar putea avea appeal pentru copii, mai ales datorită lui Idris Elba și a “Clint Eastwood”-ismelor lui de pistolar. Povestea mediocră și aparent scurtată cu o oră din versiunea inițială va fi greu de digerat pentru cineva care dă bani ca să se bucure de un film la cinema și e greu de crezut că vei ține minte ceva din filmul ăsta a doua zi după ce îl vezi. Foarte slab!

Scor:


2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: