Film Recomandări

A zis cineva filme horror? 

Pentru cei care stați bine cu inima...

Sezonul de vară e gata, iar asta înseamnă că o să mai luăm o pauză de la filme mediocre făcute cu sute de milioane de dolari – de tine e vorba, Transformers 5 – dar până să intrăm serios în perioada în care lumea momește pentru Oscaruri, o să apară câteva filme promițătoare… mai ales pe partea horror! 

Anul 2017 nu a dus lipsă de titluri bune la capitolul ăsta, în special cu Split, revenirea în mare formă a lui M Night Shyamalan, și cu debutul regizoral de excepție a lui Jordan Peele, Get Out. Cele două sunt (discutabil) cele mai bune produse horror ale anului de până acum, dar au mai fost câteva filme, nu neapărat grozave, dar care să satisfacă mâncărimea aia pentru sperieturi. The Belko Experiment și The Bye Bye Man au fost două dintre cele cu priză la public, în timp ce noul Friday the 13th a fost din păcate anulat. 

Dar ce ne rezervă anul pe mai departe, întrebați?

IT (8 sep 2017)

 

Eu încă nu sunt convins că Stephen King e un singur om și mi se pare incredibilă frecvența cu care scrie cărți (și bune pe deasupra!), cam  aceeași frecvență cu care verișoara ta mai mică postează story-uri pe facebook.  IT este o versiune nouă a clovnului jucat de Tim Curry în anii ’90, una mult mai creepy și sadică, jucată de Bill Skarsgard. Unele elemente ale vechiului serial sunt vizibil în noua adaptare și din ce info avem momentan, Pennywise pare să aibă un kill count măricel cu copii din Derry. Filmul are deja o primire călduroasă din partea criticilor și pare deja un clasic horror în devenire!… Clovni! Câh!Annabelle – Creation (în cinema-uri)


De la clovni dubioși la păpuși și mai dubioase! The Conjuring, horror-ul din 2013 regizat de James Wan (Saw, Furious 7, Aquaman) a dat, fără să vrea, drumul unui nou univers cinematic. Ambele filme ale seriei sunt printre cele mai bune ale genului din ultimii ani și inevitabil au apărut și spin-off-urile! Annabelle a fost prima încercare de genul, chiar dacă a ieșit un produs mediocru și ușor de trecut cu vederea, iar acum avem un prequel la prequel, Annabelle: Creation, care va merge în timp decenii bune pentru a spune originea păpușii care nu s-ar vinde niciodată în magazine. Filmul este regizat de David F Sandberg, iar review-urile deja apărute sunt pozitive și mult peste predecesorul său. Astfel, cronologia “Conjuniversului” este: 

1. Annabelle 2 (Creation)

2. Annabelle

3. The Conjuring

4. The Conjuring 2

Hollywood, nu? Seria nu se va opri aici și vor exista atât The Conjuring 3, cât și un nou spin-off, The Nun!

Jigsaw (27 octombrie 2017)


Saw pare seria care nu mai voia să moară și insista să scoată continuare după continuare până la pierderea numărătorii, fără să mai mențină un nivel de calitate al poveștii și mizând pe clișee horror clasice. Cei din spatele francizei au simțit că este nevoie de un refresh și au venit cu o poveste care se leagă parțial de Saw 3D – The Final Chapter (se pare că nu suficient de final) și va avea în centru atenției un imitator al killer-ului Jigsaw. 

It Comes at Night 


It Comes at Night este un film lăudat de reviewerii în care am încredere și, chiar dacă pleacă de la o premiză clișeu, cu o familie care locuiește izolată în pădure, promite destule întorsături de situație și schimbă direcția și tonul poveștii fix când te aștepți mai puțin. Joel Edggerton (Warrior, The Great Gatsby) este în rolul principal, unul dintre cei mai versatili actori din ziua de azi și mereu o plăcere de urmărit, iar singura necunoscută pentru film e că nu a primit o dată de lansare în cinema în România, așa că cel mai probabil va fi o opțiune de văzut acasă în perioada imediat următoare.

Flatliners (29 septembrie 2017)


Văzând trailerul pentru Flatliners, mi s-a părut o idee de poveste originală, asta până când am văzut că e de fapt un remake al filmului cu același nume din 1990, dar e un remake care arată promițător. Cinci studenți la medicină, printre care Nina Dobrev (The Vampire Diaries), Ellen Page (Inception) și Diego Luna (Rogue One) se joacă de-a Dumnezeu când încep să meargă pe linia fină dintre viață și moarte. Ei intră pe rând în moarte subită, doar pentru a fi resuscitați la scurt timp, și explorează ce a vrut omenirea să știe din totdeauna: ce se întâmplă când mori! Filmul are ideile lui fanteziste, cu elemente horror ca bonus, și dezvoltă interesant un subiect de care probabil nu o să știm niciodată prea mult, dar Flatliners pare o expriență destul de fun din ce am văzut până acum.

Mother! (20 octombrie 2017)


Uite aici o rețetă care nu are cum să nu iasă bine: Darren Aronofsky regizor și o poveste horror cu Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris și Michelle Pfeiffer în distribuție! Aronofsky vine după o mai lungă perioadă de absență, așa că e normal să fim curioși ce a mai născocit cel care a făcut filme ca Black Swan și Requiem for a Dream. Mother! urmărește un cuplu al cărui cămin liniștit e perturbat de niște musafiri nepoftiți, iar atmosfera din trailer te va face cu siguranță să-l pui pe lista ta pentru când va apărea în octombrie! Buzz-ul pozitiv de început este imens și, știindu-l pe Aronofsky, filmul ăsta nu trebuie ratat!

Cloverfield? God Particle? (2017? 2018?)


Ciudat, nu? În epoca informației, a zvonurilor și în special a “scurgerilor” – mă uit la tine, Sony! – JJ Abrams și compania lui, Bad Robot, încă reușesc să țină filme în secret până aproape de lansare! Anul trecut 10 Cloverfield Lane a fost surpriza care a apărut de nicăieri, un film de altfel foarte bun, iar acum Abrams & co. mai au un proiect secret, care se pare că e de fapt God Particle, un horror SF programat inițial pentru 2016. Filmul vede două echipaje spațiale care se întâlnesc odată ce Pământul a dispărut din senin, deci are o premiză originală și beneficiază de reputația unei companii de producție care a confirmat până acum așteptările! 

Leatherface (toamna 2017?)


Încă o serie clasică horror aduce un nou film anul ăsta! Leatherface este un prequel al clasicului The Texas Chain Saw Massacre și va vedea psihopatul titular în anii adolescenței, după ce evadează dintr-un azil de nebuni. Dacă produsul final va confirma ce se poate vedea din trailer, am putea avea o experiență horror decentă atunci când va apărea în cinematografe!

Multe titluri horror pe țeavă în lunile următoare, iar IT pare din buzz-ul recent că ar merita cea mai multă atenție! Toamna asta va mai avea câteva filme care i-ar putea surprinde pe cei dornici de sperieturi, iar aici mă refer în special la 47 Meters Down, Cadaver și (în niciun caz în ultimul rând) un nou sezon din hit-ul Netflix neașteptat Stranger Things, care va apărea chiar de Halloween și căruia îi voi dedica un material mai amplu înainte de lansare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: