Film

It Comes at Night… dar nu prea vine | Review

Hit ascuns sau doar fum fără foc?

Mare parte din farmecul filmelor e că mereu poți fi surprins de ele, fie pentru că un blockbuster mult așteptat te dezamăgește printr-o execuție mediocră, fie pentru că apare un indie de care nu a auzit nimeni și te convinge să-l recomanzi tuturor prietenilor tăi imediat după ce l-ai văzut! It Comes at Night, horror/thriller-ul care a creat mult buzz pozitiv în jurul lui când s-a lansat vara trecută… nu e niciuna din cele două variante de mai sus!

It Comes at Night este o tentativă low-budget (5 milioane $) neașteptat de realistă la o lume post-apocaliptică,  în care lumea a fost infectată cu o boală necunoscută. Premiza nu e revoluționară, dar regizorul Trey Edward Shults reușește să creeze o atmosferă sumbră care suplinește bine până la un punct lipsa de informație. It Comes at Night este foarte scary, după cum e de așteptat, pe timp de noapte. Joel Edgerton (Warrior, The Great Gatsby) joacă rolul unui tată dispus la orice compromis pentru a-și ține soția și fiul în siguranță în casa lor, iar pericolele există, chiar dacă nu sunt mereu evidente, iar filmul nu se oprește din a te face să te întrebi: ce naiba vine în noapte?


It Comes at Night nu se chinuie să exceleze cu o poveste incredibilă, care să compenseze lipsa bugetului pentru obișnuitele tertipuri post-apocaliptice. Lucrurile sunt menținute relativ simple și intensificate de scenele 1st person executate la perfecție în locuința în care mare parte din acțiune se petrece. Filmul arată potențial pentru a fi mai mult decât este, dar limitările de buget și-au spus serios cuvântul în felul în care va fi primit ulterior de public. It Comes at Night este de lăudat pentru atmosfera pe care o creează, dar titlul are un rol de momeală mai mare decât mi-aș fi dorit. Există tensiune, există puțină acțiune, dar e greu de trecut peste faptul că acel “ceva” care vine în noapte… nu prea vine!

It Comes at Night vine cu toate premizele unui sleeper-hit, dar nu reușește să mențină interesul mai departe de primul act din cauza poveștii generice și a personajelor mai mult decat idioate. Distribuția nu e deloc numeroasă, dar conflictele dintre cei prezenți nu au rezoluții satisfăcătoare și chiar se termină comic, dar nu în sensul bun: “hai să mergem fiecare în camerele noastre până când găsim o soluție!”

Dacă ești în căutare de un film cu elemente horror, dar fără o poveste prea cărnoasă sau efecte speciale scumpe, It Comes at Night s-ar putea să-ți omoare plăcut 90 de minute, dar filmul cu siguranță nu se încadrează între surprizele de până acum ale anului.

Scor:Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: