Film

The Big Sick – O comedie “de viață” | Review

Pakistani Denzel - Originea!

De multe ori aud reacții pe internet legat de filme bune venite din circuitul festivalurilor, dar pe care nu le poți vedea la noi în cinema pentru că trec neobservate de distribuitorii care se gândesc că lumea ar fi mai interesată de Cum să fii amantul la femei.

The Big Sick a debutat mai devreme anul acesta la Sundance și a stârnit reacții pozitive, nu neapărat pentru că ar fi o comedie la care să râzi cu lacrimi, dar pentru că oferă o imagine nefiltrată asupra vieții, cu un bonus adăugat de umor. Filmul este practic povestea despre cum protagonistul Kumail Nanjiani (Silicon Valley), jucat de el însuși, s-a cunoscut cu soția lui, Emily.  The Big Sick ar putea cădea ușor într-o zonă mult prea familiară, dar diversitatea culturală îl ajută să se deosebească de alte filme care au avut scenarii asemănătoare.

Kumail provine dintr-o familie pakistaneză stabilită în America, dar care refuză să renunțe la tradițiile lor de “1400 de ani”, astfel ei trebuie să se roage de cinci ori pe zi și să accepte nunți aranjate, lucuri cu care Kumail nu e prea de acord! El e foarte chill, face stand-up și e șofer Uber, refuzând cam toate obligațiile care vin odată cu etnia lui, iar de aici se nasc o grămadă de momente amuzante. The Big Sick nu este chiar o comedie tipică, ci mai degrabă are un umor care îi iese aparent fără să vrea, la fel ca și actorul lui principal, care mai mult glumește decât să vorbească, deși îi iese menținând o față foarte serioasă.


The Big Sick este povestea de viață a actorului pakistanez, în care vedem cum s-a cunoscut cu soția lui și cum a evoluat relația lor inițial dezinteresată, până în momentul în care familia lui mega-tradiționalistă a devenit o problemă. Titlul filmului nu este întâmplător pentru că boala la care se referă își face până la urmă apariția, iar situația în sine nu este deloc amuzantă, dar asta îi dă ocazia lui Kumail să cocheteze un pic și cu o altfel de dinamică de familie decât cea cu care este obișnuit, una mult mai potrivită lui.

The Big Sick nu este un film previzibil și nici nu intră în categoria acelor comedii care încearcă să înghesuie puțină dramă din senin. Glumele sunt situații conversaționale normale, nu doar replici scrise de un scenarist, ba filmul chiar reușește să facă o glumă “de budă” să fie amuzantă la un moment dat! Kumail Nanjiani chiar este un talent care vine tare din urmă, iar timing-ul lui comic se potrivește perfect aici. Ăsta este clar filmul lui, dar trebuie menționați și Ray Romano și Holly Hunter, care îi joacă pe părinții lui Emily, un cuplu foarte amuzant și nuanțat. 

Dacă ar fi să compar filmul ăsta cu altceva recent, l-as băga în aceeași oală cu Gifted, nu că ar avea același ton, dar că ambele se potrivesc destul de bine în cateogria “de viață”. The Big Sick este o comedie bună și chiar merită cele două ore!

Scor:


8 comments

 1. Foarte simpatic filmul si exact la Gifted m-am gandit si eu dupa ce l-am terminat. Pacat ca multa lume nu stie despre filmele de genul acesta si cu toții așteaptă sa mearga la filme foarte slabe precum Snatched sau Flatliners , The Emoji Movie etc. doar pentru ca li se face reclama excesiva iar oamenii se duc tocmai din acest motiv iar cei care selecteza filmele cere ajung in cinematografe au doar interesul de a face bani si aduc doar filme care contin nume sonore,desi in ultimul timp multi actori cunoscuti s-au reîntors si spre filmele Indie. Cele mai recente filme care imi vin in cap sunt Moonligjt care a fost adus la noi abia in luna Martie dupa ce a castigat premiul Oscar desi aparuse de luni bune iar Manchester by the Sea…inca il astept:).Filme de viata care transmit cu adevarat o poveste, care te fac sa simti ceva: The Hero, Our Souls at Night, Okja, To the Bone, I don”t Feel at Home in This world Anymore, Paterson, Blue Ruin, Hunt for the Wilderpeople, Sing Street si acestea sunt doar cateva care imi vin in minte pe moment, sunt ignorate

  Like

 2. Foarte simpatic filmul si exact la Gifted m-am gandit si eu dupa ce l-am terminat. Pacat ca multa lume nu stie despre filmele de genul acesta si cu toții așteaptă sa mearga la filme foarte slabe precum Snatched sau Flatliners , The Emoji Movie etc. doar pentru ca li se face reclama excesiva iar oamenii se duc tocmai din acest motiv iar cei care selecteza filmele cere ajung in cinematografe au doar interesul de a face bani si aduc doar filme care contin nume sonore,desi in ultimul timp multi actori cunoscuti s-au reîntors si spre filmele Indie. Cele mai recente filme care imi vin in cap sunt Moonligjt care a fost adus la noi abia in luna Martie dupa ce a castigat premiul Oscar desi aparuse de luni bune iar Manchester by the Sea…inca il astept:).Filme de viata care transmit cu adevarat o poveste, care te fac sa simti ceva: The Hero, Our Souls at Night, Okja, To the Bone, I don”t Feel at Home in This world Anymore, Paterson, Blue Ruin, Hunt for the Wilderpeople, Sing Street si acestea sunt doar cateva care imi vin in minte pe moment, sunt ignorate.

  Like

  1. Moonlight chiar a fost unul din preferatele de anul trecut! Si-a meritat Best Picture-ul! Manchester e cam slow si foarte trist, dar tot un film bun! Chiar trebuie sa vad unele din cele pe care le-ai zis: Hunt for the Wilderpeople, Okja si Paterson mai ales! Apropo de Gifted, Marc Webb mai are un film care urmeaza sa apara anul asta: The only living boy in New York (sau ceva de genu’)

   Like

 3. Il aveam deja la watchlist:). Nu are recenzii prea bune dar nu dau crezare chiar asa de mult criticilor pentru ca am vazut unele filme cotate chiar nu prea bine dar care personal mi-au placut si altele cotate foarte bine si care nu m-au prins. Am o curiozitate: Ce parere ai depre filmul românesc Caini? Mie unul mi s-a parut foarte bun.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: