Film

Filme de văzut/evitat în luna noiembrie

(Not so) sweet november

A trecut ceva timp de când n-am mai făcut un rezumat al filmelor care urmează să apară în luna următoare și ,ca să nu fie lucrurile prea plictisitoare, o să și vin cu propriul input pentru fiecare, pentru că nimic nu se compară cu o părere clară despre un film care nici măcar nu a apărut încă!

Luna noiembrie nu pare așa de încărcată cu titluri de mare interes, dar câteva filme vor sări cu siguranță în ochi și începem cu:

Săptămâna 1 (3 noiembrie)

•Beyond Skyline

Beyond Skyline strigă în gura mare “SF generic și previzibil!”, cu un singur nume sonor în toată distibuția, Frank Grillo! În caz că lumea nu e la curent, genul “disaster/alien invation movie” e deja îngropat, filme recente ca Independence Day – Resurgance și Geostrom având grijă să bată ultimele cuie în sicriul unei ere care și-a întins la maxim bun-venitul! Efectele speciale ieftine nu ajută nici ele, chiar dacă vorbim de un sequel.

Verdict: Mergi la cinema, ia-ți o porție de nachos și mănâncă-i pe o bancă! Lasă filmul ăsta să ruleze cu sala goală!

•Happy Death Day


Happy Death Day și-a ratat din start la noi premiera de vineri 13 cu care a fost gândit, dar asta nu înseamnă că e prea târziu pentru niște tertipuri horror, dacă nu te-ai săturat cumva de filmele cu time-loop, în stil Groundhog Day, ca mecanism de bază. Happy Death Day nu pare cel mai bun horror al anului, dar are cu siguranță un public măricel interesat de el.

Verdict: O sală de cinema întunecată și cu sunet suround pare varianta cea mai bună să-ți maximizezi experiența cu filmul ăsta… preferabil într-o zi când biletul e mai ieftin!

•Suburbicon


Suburbicon pare un slam-dunk dacă te uiți la distribuția stelară și backdrop-ul autentic al anilor ‘50. Matt Damon, Julianne Moore și Oscar Isaac joacă rolurile principale în povestea unui jaf care scutură liniștea unei suburbii, dar văzând echipa de producție: George Clooney (regizor) și frații Coen (scriitori), o să-mi rezerv optimismul după ultimul lor efort comun, Hail, Caesar!

Verdict: Filmul e aparent calitativ, dar voi merge cu scorul metacritic de data asta (43/100) și zic hard pass!

Săptămâna a 2-a (10 noiembrie)

•Daddy’s Home 2


Daddy’s Home 2 e exact ce vezi din trailer, o “comedie” care stă în numele grele de pe afiș, iar dacă ți-a plăcut primul film sau The Other Guys, deja știi dacă e pentru tine sau nu.

Verdict: Oricât de mult aș evita un film care se numește Tata în război cu… tata 2, cred că merită încercat măcar pe sărite pentru umorul cinic al lui Mel Gibson.

Leatherface


Uite un film simplu de judecat! Leatherface e un prequel pentru slasher-ul clasic The Texas Chainsaw Massacre, la nivelul căruia nu se va ridica niciodată, dar ar putea da măcar câteva kill-uri creative și foarte grafice.

Verdict: Închiriază un Playstation cu Mortal Kombat XL, joacă tot weekend-ul cu Leatherface și așteaptă filmul online. Vei ieși mai câștigat(ă)!

Săptămâna a 3-a (17 noiembrie)

•Justice League


Warner Bros. e all in când vine vorba de Justice League! Proiectul început de Zack Snyder (300, Watchmen) a fost terminat de Joss Whedon (The Avengers) după ce Snyder s-a retras din cauza unei tragedii familiale și aduce cei mai importanți eroi DC Comics împreună pe marele ecran pentru prima dată în istorie. Filmul nu a făcut rabat de la nimic pentru a fi cel mai bun produs posibil, cu noi scene extrem de costisitoare adăugate la finalul filmărilor, accent mai mare pus pe Wonder Woman după succesul ei de anul ăsta și inclusiv legendarul Danny Elfman (Batman ‘89) a fost adus în rol de compozitor.

Verdict: Caută cel mai mare ecran posibil și ce o fi, o fi, deși cred că JL va fi în sfârșit un film DC Comics care va mulțumi pe toată lumea și e de departe Main Event-ul lunii.

Hawaii


Cel mai promițător film românesc de luna asta (și nu numai) este Hawaii, un throwback spre România comunistă realizat cu atenție foarte mare la detalii de regizorul Jesus del Cerro. Dragoș Bucur joacă rolul principal în filmul care îl vede pe personajul lui, Andrei, un om simplu care moștenește 3 milioane $, dar nu-i poate ridica din cauza regimului.

Verdict: Dacă vezi doar un film românesc pe an, ai putea foarte bine să-l vezi pe ăsta pentru că arată tare bine!

Săptămâna a 4-a (24 noiembrie)

A Bad Mom’s Christmas


Același film cu “mame bune și nebune”, dar de Crăciun!!! Hollywood tot încearcă să copieze anumite premize, dar cu femei în loc de bărbați, Ghostbusters și în special The Hangover fiind exemple destul de clare. 

Verdict: Și mamele au voie să-și toarne băutură în cap, da?! Anti-feminiștii GTFO, girl-power etc. Totuși, nu pierzi nimic dacă nu vezi filmul ăsta, whatever!

•Murder on the Orient Express


Ce distribuție are filmul ăsta! În sfârșit avem un film cu buget mare după Agatha Christie, care și arată pe măsură! Premiza clasică de “cine a făcut-o”  va încheia luna (sper) pe un ton puternic, iar dacă nu, măcar știm că personajul lui Johnny Depp este cel omorât, deci tot avem vești bune.

Verdict: Cui nu-i place o poveste misterioasă, nu? Și dacă nu ești fan/fană, mustața lui Poirot merită de una singură banii de bilet!

La final…

Astea sunt filmele lunii noiembrie! Nu sunt chiar cele mai lucioase mere din coș, dar cu siguranță există câteva titluri pentru care merită să ieși din casă! Stay tuned pe thedigitaltype.net și pagina de Facebook “Tipul Digital” pentru o recapitulare a tuturor serialelor noi care încep în luna noiembrie, cât și cele care vin cu sezoane noi după pauză, dar și alte materiale legate de lucruri pop-culture.

1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: