Film

Jumanji – Bun venit în junglă | Review

Ca să o spun drept, chiar nu aveam niciun interes să văd Jumanji -Welcome to the Jungle, cel mai nou film al lui Jake Kasdan (Bad Teacher, Sex Tape), dar...

Ca să o spun drept, chiar nu aveam niciun interes să văd Jumanji -Welcome to the Jungle, cel mai nou film al lui Jake Kasdan (Bad Teacher, Sex Tape), dar pentru că nu am găsit bilete la Wonder pentru ora respectivă, am zis să mai las câteva zile până când revăd The Last Jedi pentru a jdemia oară și, surprinzător, Jumanji chiar e un film de familie foarte distractiv!

Premiza originalului din ’95 cu Robin Williams a fost păstrată într-o oarecare măsură, doar că de data asta Jumanji, fostul boardgame, este transformat într-un joc în video, un mediu mult mai potrivit erei noastre. Un grup de patru tineri din zone sociale diferite se întâlnesc la detenție, unde găsesc caseta care îi “teleportează” în Jumanji, o locație extrem de hawaiană!  Cei patru protagoniști devin personaje total diferite odată cu intrarea în joc, asta ca nu cumva să se termine filmul ăsta fără câteva lecții de viață pentru cei tineri!

În Jumanji avem parte de adevărata distribuție a poveștii, cu cei patru actori principali puși în situații extrem de amauzante: The Rock e un copil timid și tocilar, Karen Gillen (în a ei ținută sumară) e singuratica școlii, Kevin Hart e sportivul clișeu, în timp ce Jack Black este principala atracție în rolul unei fete narcisiste și extrem de dependentă de atenția social media. Chiar e greu de crezut că ar fi putut exista o variantă mai bună pentru personajul ăsta, așa că thumbs up pentru alegerea lui Black, care a lipsit în ultimii ani din filme de anvergură mai mare.

Pe de altă parte, Welcome to the Jungle se comportă exact ca un joc video, deși se vede că nu e făcut neapărat de un gamer înrăit: avem protagoniști cu atuuri și slăbiciuni, personaje non-player care îți explică povestea și nivele de dificultate din ce în ce mai mari cu fiecare nivel deblocat. Nu aș zice că Jumanji este acum un exemplu pentru cum trebuie adaptat un joc, dar bate destul de aproape, iar cele patru capete de afiș își fac bine treaba, cu un plus pentru Kevin Hart…

… care e mai puțin enervant decât de obicei și chiar primește o smetie de toată frumusețea de la Dwayne Johnson, moment care nu are cum să nu te facă să râzi, la fel ca orice altă scenă în care The Rock pocnește pe cineva!

Este de lăudat faptul că Jumanji nu încearcă să-l folosească pe Robin Williams în vreun fel, așa cum filme recente au mai recreat actori decedați cu tehnologia incredibilă care există în ziua de azi, Jake Kasdan rezumându-se la un scurt omagiu pe fondul sonor al originalului din ’95.

În final, Welcome to the Jungle nu ar trebui să te facă neapărat să te înghesui la cozi ca să-l vezi, dar are darul de a surprinde un public care probabil nu are mari așteptari de la el, iar The Rock găsește aici un rol mult mai potrivit și carismatic decât ultimele lui proiecte de leading-man, San Andreas și Baywatch. Cum mi-a zis un om mult mai înțelept decât mine, “The Rock e ca Brazilia la fotbal! N-ai cum să nu ții cu el!”, așa că la mai mare!

Scor:

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: