Film

Review pentru Molly’s Game

Jessica Chastain își face noul rol-etalon cu Molly Bloom, fosta schioare profesionistă devenită cea mai mare organizatoare de seri de poker high-stakes!

Cine zicea că e secetă mare în cinema-uri în ianuarie, sigur nu a luat deloc în considerare Molly’s Game, debutul regizoral al lui Aaron Sorkin, cunoscutul scenarist din spatele unor filme precum The Social Network, Moneyball sau Steve Jobs, care își pune acum experiența de scriitor în spatele camerelor pentru a aduce la viață povestea lui Molly Bloom, jucată într-un mod demn de Oscar de Jessica Chastain, fosta schioare olimpică devenită cea mai mare organizatoare de jocuri high-stakes de poker din Los Angeles și New York și supranumită Prințesa Pokerului.

Molly’s Game este genul de film gândit ca un titlu prestige, care să emită pretenții în sezonul de premieri, dar nu uită de mergătorul ocazional la cinema, cele aproape două ore și jumătate trecând pe nesimțite și făcându-l o experiență în egală măsură distractivă și captivantă, mai ales când Molly (Jessica Chastain) e în acceași cameră cu avocatul ei, Charlie Jaffey (Idris Elba).

Cei doi împart nenumărate scene care s-ar putea caracteriza ca “delicii conversaționale”, cu replici rapide și naturale, care scot în evidență inteligența și adaptabilitatea lui Molly, cât și brandul ei subtil de umor.

Sigur, filmul nu stă doar în dinamica excelentă a celor doi, cu tot ce se petrece la masa de poker făcându-mă să mă întreb dacă nu cumva Sorkin a mai regizat vreo zece chestii înainte de Molly’s Game și statutul ăsta de debutant e doar la derută. Aici putem arunca o privire în high-life-ul unor celebrități protejate cu nume fictive în film, chiar dacă acum nu mai e niciun secret că printre numele grele de la jocurile organizate de dra. Bloom se numărau Leo Di Caprio și Tobey Maguire, printre alții dispuși să arunce zeci de mii de dolari “just for fun”. Molly’s Game chiar e unul din cazurile în care viața bate filmul, iar călătoria unei foste schioare profesioniste care s-a văzut nevoită să pornească de la zero după o accidentare ghinionistă nu doar că ne aduce un film excelent, dar ne și face să ne gândim cât de ușor poți ajunge în niște situații excepționale, în cazul lui Molly Bloom, totul începând cu mutatul în L.A. din dorința de a avea mai multă vreme bună după atâția ani de schi, deși se poate spune și că tatăl ei pisălog nu făcea statul acasă prea atractiv pentru ea.

Pe scurt, Molly’s Game este o poveste extrem de interesantă adusă la viață într-un mod foarte atractiv de Aaron Sorkin, scenaristul devenit regizor cu acestă ocazie, iar debutul lui va face oamenii să-și dorească un nou film cât mai repede cu putință. Jessica Chastain reamintește cu ocazia asta că este una dintre cele mai bune actrițe din ziua de azi și s-ar putea ca Molly să fie cel mai bun rol al ei de până acum, secondată foarte de bine de Idris Elba și Kevin Costner, ultimul jucându-l pe tatăl fostei schioare. Un film care nu trebuie ratat, fie că te pricepi la poker sau nu!

Scor:

Trailer:

1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: