Film Geeky Review

2018 – Un nou an super-eroic

Liber la popcorn!

Anul este încă proaspăt și pe lângă câteva lansări întârziate de la finalul lui 2017, cam bate vântul prin cinema-urile noastre în ce privește noutățile interesante, dar cum filmele au devenit un business mai mare ca niciodată, urmează încă un an plin de filme mult așteptate. Recunosc că inițial lista asta a fost destinată tuturor titlurilor care cred că prezintă interes pentru publicul larg, dar am fost surprins să văd cât de tare vom fi inundați în 2018 cu proprietăți comicbook încât am decis să le dedic în totalitate articolul (har Domnului sunt destule!) și să revin cu cea non-super-eroică cât mai curând!

Black Panther (16 februarie)

black-panther-movie-boseman3-ht-mem-171016_12x5_992

După ce a readus o prospețime de care nu știam că există în franciza Rocky, Brian Coogler a primit jobul ideal pentru orice regizor africano-american de mare perspectivă: Black Panther, unul din cei mai proeminenți super-eroi de culoare își va avea propriul film în luna februarie. Chadwick Boseman nu este o noutate pentru Universul Marvel, el fiind introdus în Captain America – Civil Warși impresionând atunci cu prezența sa, iar acum vom fi introduși în lumea afro-futurismului cu filmul lui solo care va explora cultura africană în ținutul fictiv Wakanda. Black Panther arată deja foarte bine, iar distribuția stelară (Lupita Nyong’o, Michael B Jordan, Daniel Kaluuya, Forrest Whithaker, Andy Serkis și mulți alții) îl face unul din cele mai promițătoare filme Marvel, iar ăsta nu e puțin lucru ținând cont că în doar câteva luni vom avea colosul care va fi…

Avengers – Infinity War (4 mai)

Avengers-Infinity-War-poster

Zece ani și 17 filme ne-au adus aici! Avengers – Infinity War este culminarea celui mai mare univers comun existent în cinema, iar frații Russo, cei responsabili pentru două dintre cele mai bune filme ale francizei (Winter Soldier și Civil War) , promit să ofere un film de proporții cosmice, care vor aduce Răzbunătorii împreună cu Gardienii Galaxiei, Spider-Man și Doctor Strange pentru a-l înfrunta pe Thanos, personajul negativ care promite să devină Darth Vader-ul MCU-ului.

Deadpool 2 (18 mai)

deadpool-2-poster-social.jpg

Câte personaje se pot compara cu Deadpool? Exact! Niciunul! În 2016, Mercenarul gură-spartă a doborât orice record de încasări pentru un film R-Rated cu super-eroi, deși Wade Wilson numai erou nu e! Ryan Reynolds a găsit o popularitate incredibilă cu primul film al lui Mr. Pool, iar acum, beneficiind și de introducerea lui Cable (Josh Brolin), Deadpool 2 pare să mărească miza și mai mult, așa că ne putem aștepta la aceeași acțiune frenetică și umor nesimțit cu care primul film ne-a obișnuit.

The Incredibles 2

image_41b565b1

The Incredibles este unul din cele mai iubite filme de animație al celor de la Pixar, fiind considerat de mulți Fantastic Four-ul pe care nu l-am avut niciodată, iar continuarea de anul ăsta pare că va umple sălile de cinema atât cu copii, cât și o grămadă de oameni mari. Cu eticheta Pixar atașată e și greu să-i spui pas!

Ant-Man & The Wasp

ant-man

După evenimentele Infinity War, care promit să schimbe universul celor de la Marvel pentru totdeauna, va fi nevoie de un film la scară mai mică, și ce poate fi mai mic decât o furnică sau o viespe? Sigur, titlul te roagă practic să râzi de el, dar pentru cei care au văzut deja Ant-Man, deja știu că acestă continuare va fi plină de acțiune, umor și o latură umană care să lege totul cu o fundă. Evangeline Lilly va debuta ca The Wasp, original un membru fondator al The Avengers, dar nu versiunea jucată de actrița pistruiată, ci de mama acesteia, Janet Van Dyne, care va apărea la rândul ei în film și va fi jucată de Michelle Pfeiffer.

Venom

Tom-Hardy-Venom

Venom este unul din personajele pentru care fanii de comics fac lobby de ani de zile să-și primească propriul film! Deși e încă neclar unde se va incadra ca univers mărit pentru că Disney/Marvel nu vor să-l includă în masterplan-ul lor, pare că Sony au găsit o portiță să-l includă aici și pe Peter Parker-ul lui Tom Holland, dar fără alter-ego-ul acestuia, Spider-Man. Venom va fi o poveste restrânsă, cu un rating matur și e foarte posibil să-l vedem pentru prima oară pe marele ecran pe un alt personaj fan-favorite, Carnage/Kletus Cassidy, cu ocazia asta. Am menționat că personajul principal, Eddie Brock/Venom, va fi jucat de nimeni altul decât Tom Hardy?

X-Men – Dark Phoenix

thumb-1920-888330

Filmele X-Men sunt pe ultima sută de metri înainte să fie înghițite complet și refăcute de Disney, dar au ocazia să mai continue pe ruta câștigătoare începută de Deadpool și Logan. Dark Phoenix va fi a doua tentativă de a adapta cunoscutul storyline cu același nume, după încercarea stângace a lui Brett Ratner din 2006, The Last Stand, când a retrogradat-o într-o simplă poveste secundară. Toată distribuția din filmele recente va reveni, împreună cu Jessica Chastain într-un rol negativ.

Spider-man: Into the Spider-Verse

miles-morales-into-the-spiderverse

Oare de ce nu s-a întâmplat asta mai repede? Spiderman – Into the Spider-Verse este prima încercare de tip Pixar pe care Disney o vor încerca cu unul din super-eroii lor. Animația îl va avea în prim plan pe Miles Morales, al doilea cel mai cunoscut spider-man și arată ca o experiență vizuală superbă, care va merita încercată în cinema.

Aquaman

aquaman-1069996

Justice League nu a fost succesul previzibil la care DC/Warner Bros. îl așteptau, iar acum greul pică pe filmele solo să țină pasul cu cei de la Marvel. Aquaman a fost mai mereu un personaj gimmick, de care se făcea mișto că poate vorbi cu peștii, dar de când rolul a fost preluat de Jason Momoa, lucrurile s-au schimbat! Fostul Khal Drogo are carisma necesară pentru a duce un film pe umeri, iar cu o distribuție puternică (Amber Heard, Nicole Kidman, Willem Defoe, Patrick Wilson) și cu James Wan, regizorul filmelor mai bune Fast & Furious, la timonă, Aquaman ar putea avea un impact asemănător cu “colega” lui de echipă, Wonder Woman.

Anul ăsta se anunță astfel plin pentru fanii de super-eroi, cu majoritatea filmelor arătând bine la prima vedere și dând senzația că pot aduce ceva nou unui gen care a început să stagneze în ultima vreme. Infinity War este de departe cel mai mare ca anvergură, dar și cele cu miză mai restrânsă promit să fie experiențe cinematice memorabile, începând în scurt timp cu Black Panther, un film care presimt că va avea un succes care va face producătorii de filme să ne aducă mai multă diversitate rasială în filmele comicbook.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: