Film

Ce înseamnă scena de la finalul creditelor Avengers – Infinity War?

Nu se putea să nu existe una!

Avengers – Infinity War este acum în cinema-urile din toată lumea și este de departe cel mai grandios film al celor de la Marvel de până acum și, așa cum ne-am obișnuit, există și ceva pentru cei care au răbdarea de a mai sta până la finalul creditelor unui film deja foarte lung!

Scena în sine este una care are legătură directă cu punctul culminant al filmului, așa că pentru cei care nu l-au văzut încă le sugerez un Review SPOILER FREE pentru Avengers – Infinity War și bineînțeles să meargă să-l vadă și să revină aici după!

RectangularFirsthandAustraliancattledog-max-14mb
🚨SPOILER ALERT!🚨

La finalul Infinity War, Thanos asamblează Mănușa Infinitului și adună toate cele șase Pietre! Cum obiectivul lui era să înjumătățească populația Universului pentru a-i aduce echilibrul, acum nimeni nu-l mai poate opri și, cu toate că poate unii se așteptau să se răzgândească, o face pocnind din degete! O mare parte din personaje încep să se disipeze în cenușă și pe Thanos îl vedem pe o fermă liniștită, vizibil mulțumit de realizarea lui.

Fața lui mov nu este totuși ultimul cadru al filmului și finalul creditelor ne aduce înapoi în New York, unde Nick Fury se află în mașină cu Maria Hill, căreia îi sugerează să-l contacteze pe un anume “Cl…”, dar nu apucă să termine din cauza accidentelor subite care încep să aibă loc în oraș! Este vorba cel mai probabil de Clint Barton/Hawkeye, absent din Infinity War. Fury îi spune lui Hill să anunțe Cod Roșu la vederea haosului din jur, dar ea începe să dispară în cenușă, la fel ca mulți oameni de pe stradă. Fostul director SHIELD scoate în ultimă instanță un device, aparent destul de vechi, și reușește să trimită un mesaj înainte să se disipeze la rândul lui. Pagerul cade pe jos cu textul “SENDING…” pe ecran și apare un logo cunoscut cititorilor de comics:

the-captain-marvel-logo

Simbolul îi aparține lui Carol Danvers, care va debuta în propriul ei film, Captain Marvel, anul viitor și se va petrece în anii ’90, mult înaintea evenimentelor din Infinity War. Ea va fi jucată de câștigătoarea de Oscar, Bree Larson, și va readuce pe ecran versiuni mai tinere ale lui Nick Fury și Phil Coulson (Clark Gregg).

Captain-Marvel-Costume-Fan-Poster-Art-e1522089436695
Editare făcută de un fan, nu imagine oficială

Captain Marvel va avea la bază povestea războiului dintre rasele extraterestre Kree și Skrulls, aceștia din urmă cu posibilitatea de a se transforma în orice ființă umană. Capul Marvel Studios, Kevin Feige, a declarat că Danvers va fi cel mai puternic erou al lor de până acum, fostul pilot al Forțelor Aeriene avându-și ADN-ul amestecat cu cel al lui Mar-Vell (jucat de Jude Law), un comandant al armatei Kree, rasă care a debutat deja în MCU odată cu Guardians of the Galaxy. Apropo de primul Guardians, antagonistul acelui film, Ronan (Lee Pace), va reveni și el într-o versiune mai tânără, alături de Korat (Djimon Honsou), mâna lui dreaptă.

captain-marvel-ronan-korath-comicbookcom-1096464-640x320

Prezența lui Nick Fury în film confirmă faptul că el are o legătură mai veche cu Carol Danvers și va lămuri probabil multe lucruri despre trecutul lui, dar și ridică întebarea de ce ea nu a fost deloc pomenită până acum sau de ce nu a fost inclusă în planurile Inițiativei Avengers, dacă tot era prin preajmă încă din anii ’90.

Captain Marvel va debuta în luna martie a anului 2019, înaintea încă neintitulatului Avengers 4, care va continua povestea din Infinity War. Carol Danvers va aduce un mult necesar ajutor celor rămași în viață și o să fie primul film condus și numit după un personaj feminin al celor de la Marvel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: