Film

Review pentru Avengers – Infinity War

Thanos își face în sfârșit apariția și nu dezamăgește!

Avengers – Infinity War avea mereu să fie un punct de atracție imens, atât pentru fanii hardcore de comics, cât și pentru mergătorul de rând la cinema, care vrea să vadă ceva ieșit din comun, iar ceea ce ne-au adus frații Russo pe marele ecran acum e cel mai frumos mod de a sărbători 10 ani de activitate pentru Marvel Studios. Infinity War este evoluția de care MCU-ul avea nevoie, iar Thanos, adus la viață atât de convingător de Josh Brolin, este genul de antagonist pe care Ironman, Thor și Captain America ar fi trebuit mereu să-l aibă în față.

Recunosc, cu siguranță e o provocare să-i faci o recenzie filmului ăsta după o singură vizionare, nu pentru că aș avea probleme cu statul în cinema aproape 3 ore, dar Infinity War este un munte de film, cu proporții The Lord of the Rings, Harry Potter și Star Wars la un loc! Noul Avengers aduce împreună zeci de personaje prestabilite în Universul Marvel: Răzbunătorii, Gardienii Galaxiei, Doctor Strange, Spider-man și o grămadă de personaje secundare se întrec pentru timp pe ecran și e un miracol că Joe și Anthony Russo au reușit să regizeze un film echilibrat, cursiv și atât de coerent. Este incredibil când te gândești că Infinity War a apelat la atâtea personaje cu puteri, costume și detalii care au necesitat luni sau chiar ani de zile pentru a fi puse la punct în filmele lor solo, iar acum toți sunt integrați impecabil, fără să existe urme că sunt prelucrați de o cu totul altă echipă! Altfel spus, avem aici un film care arată extraordinar din punct de vedere vizual!

Cu atâția potențiali protagoniști, te-ai putea întreba cine e de fapt personajul principal aici, iar lucrurile stau foarte diferit față de restul filmelor Marvel pentru că omul-cheie este chiar personajul negativ, Thanos!

InfinityWar_TA_Thanos

Titanul Nebun și-a făcut prima apariție în scena de la mijlocul creditelor primului The Avengers tocmai în 2012. De atunci el a fost un jucător din umbră, dar până acum nu a făcut mai nimic în afară să stea pe tronul lui, deși filmul ne arată că a fost un tip destul de activ la viața lui! Scopul lui este să “aducă echilibru în univers” înjumătățind populația acestuia, totul cu ajutorul Pietrelor Infinitului, șase singularități care controlează fiecare aspect al existenței (minte, suflet, timp, spațiu, ralitate și putere). La prima vedere ar părea că are un obiectiv-clișeu, de ordinul luminilor albastre spre cer sau a dominației globale, dar filmul lucrează mult în favoarea lui Thanos, care este un personaj extrem de bine pus la punct. El ridică miza așa cum filmele Marvel nu au făcut-o până acum și sunt convins că va schimba cu totul lucrurile pentru viitorul francizei.

Avengers – Infinity War este un film care nu prea te lasă să vorbești despre el fără să intri în detalii, dar un lucru care poate fi spus despre el fără să stric experiența cuiva care vrea să intre fresh în el, e că are acțiune… foarte multă acțiune! Cei care se dau în vânt după scene grandioase de luptă vor găsi aici foarte multe lucruri pe placul lor, în locații diferite și în combinații surprinzătoare de personaje. Și dacă tot vorbim de formula Marvel, Infinity War are destul umor, cât să mai taie din miza imensă impusă de Thanos.

Sunt foarte multe de spus despre cel mai nou The Avengers, mai ales când vine vorba de cele 60+ personaje, unele care nu au dat nas în nas până acum, care sunt îmbinate atât de natural. Sigur, nu toate vor primi timp egal și fanii unora dintre ele s-ar putea considera dezavantajați, dar timpul este împărțit mai mult decât rezonabil ținând cont de ambiția filmului. Marvel a demonstrat că se poate construi un univers credibil și pe marele ecran, nu doar în comics și desene animate, iar modelul lor este unul de urmat pentru studiourile care vor să construiască ceva de genul ăsta!

Avengers-Infinity-War-HD-01-9

Infinity War e un caz rar de film cu supereroi care te lasă cu apăsare! Au existat sute de teorii legate de ultima Piatră a Infinitului, ce personaje vor muri și ce se va întâmpla, iar frații Russo au reușit să păstreze misterul intact, să aducă surprize mari și chiar să introducă niște lucruri neașteptate într-un film care, la prima vedere, nu avea cum să reușească să balanseze așteptările cu distribuția imensă.

Sunt extrem de curios încotro o va lua povestea mai departe, cel mai probabil la fel ca toată lumea care va merge să vadă filmul, un film care cu siguranță nu trebuie ratat de cei care sunt investiți în aceste personaje de ani buni. Infinity War va avea și o continuare anul viitor, care se anunță a fi și mai grandioasă, dar până atunci vom mai trece în Universul Marvel de două ori, cu Ant-Man & The Wasp și Captain Marvel, ambele petrecute înainte de al treilea Avengers.

La final, pentru că nu poți spune prea mult despre filmul ăsta fără să-i dai de gol părțile mai importante, Infinity War este un blockbuster care își merită biletul la cinema! Cu acțiune din plin, umor și o poveste cu miză, el vine ca o maturizare naturală a unui gen care a fost un pic prea blând până acum. Cel mai probabil voi reveni zilele următoare cu un nou review, plin cu spoilers, în care voi vorbi mai pe larg despre tot ce s-a întâmplat, dar până atunci îi voi da filmului un:

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: