Film Geeky

Filmul Bumblebee… chiar arată bine!

În sfârșit un film Transformers care merită așteptat?

Săptămâna asta a fost una plină de trailere! De la filme Pixar, la “scurgeri” de info pentru inevitabilul E3, am avut o grămadă de lucruri care să ne ridice nivelele de hype! Unul din ele este pentru de mult anunțatul spin-off Transformers, Bumblebee, un spin-off care sper să fie de fapt un reboot complet al seriei, la cât de bine arată:

Filmele lui Michael Bay au început bine, cu originalul din 2007 chiar foarte fun, dar a continuat cu 4 bucăți prea lungi, cu design-uri prea similare ca să poți distinge personajele, glume ieftine, marketing… bat câmpii! Inclusiv cu cel mai recent, The Last Knight, am încercat de vreo trei ori să-l încep și mi-a fost imposibil să trec de primele 20 de minute. Oricât de coa*e grele e d-l Bay la Hollywood, vremea lui s-a terminat, iar noul Bumblebee va avea la timonă un regizor extrem de original, cu o voce care merită auzită:

Travis Knight

maxresdefault

Travis Knight este un regizor care vine tare din urmă și are un background preponderent în animații. El e responsabil pentru filme ca ParaNorman, Coraline și superbul Kubo and the Two Strings, iar asta îl face omul perfect pentru BumbleBee! Kubo e una dintre cele mai bune animații din ultimii ani și genul ăsta de narațiune se potrivește mult mai bine unui public care vrea tot mai mult să rezoneze cu personajele de pe ecran, nu doar să vadă clădiri cum explodează, iar Bumblebee pare să ia inspirație din alte povești care au avut succes cu formula asta de tânăr(ă) protagonist(ă) care se împrietenește cu o forță ieșită din comun…

Bumblebee-movie-and-Iron-Giant

E aproape imposibil să nu vezi asemănarea asta, nu? Bumblebee este un personaj reușit din multe motive, dar cel mai proeminent nu poate să nu fie defectul lui de comunicare, care îl face ușor de simpatizat. Filmul pare să urmeze un tertip mai vechi, cu armata americană, reprezentată aici prin John Cena, urmărind un robot alien care s-a împrietenit cu un copil de pe Pământ, adică exact premiza The Iron Giant. Animația clasică a lui Brad Bird este un tipar perfect pentru Bumblebee, mai ales că acțiunea se va petrece în 1987, aproape de perioada în care serialul clasic Transformers a fost creat și care va permite câteva trimiteri creative la perioada respectivă. Bee își ia din nou asemănarea de Beetle clasic, una care, pentru cei necunoscători, a primit un mic omagiu în primul film, cel din 2007…

N-a uitat de unde a plecat

bumblebee-movie-first-look

În ultimul deceniu, BumbleBee a fost sinonim cu Chevy-ul Camaro, dar buburuza WV a primit un shout când Sam Witwicky își căuta o mașină. Noul trailer nu doar că ni-l arată pe Bee transformându-se mult mai realist dintr-un Beetle, dar îl omagiază și pe regretatul Bernie Mac, care îl juca pe vânzătorul de mașini, printr-un voiceover din partea acestuia. Alegerea unui Chevrolet a fost fără îndoială o tactică de marketing, dar trebuie spus că, în 2007, Volkswagen nu accepta ca vehiculele lor să fie folosite în contexte violente, o clauză care între timp a expirat, iar acum îl puteam vedea pe Bumblebee ca pe vremuri. Și apropo de vremuri…

Starscream

img_2214-e1528450602894.jpg

Starscream este un villain clasic Transformers și noul lui design, cu roșul vizibil și un cap propriu-zis, este cu siguranță un pas înainte față de versiunea neremarcabilă pe care am primit-o până acum. El este un fan favorite în rândul veteranilor francizei și faptul că nu mai arată ca un zmeu gri, la fel ca majoritatea Decepticon-ilor din era Michael Bay, îl va face de la bun început un antagonist mai ușor de reținut. Cu puțină creativitate din partea scenariștilor, ar putea deveni un personaj negativ mai bun decât Megatron și o adevărată provocare pentru Bee, care va avea și armata pe urmele lui. E bine totuși că mașinuța necuvântătoare nu va fi chiar singură și o va avea alături pe (discutabil) adevărata protagonistă a poveștii:

Hailee Steinfeld

Hailee-Steinfeld-Bumblee-spinoff

Hailee este una dintre cele mai talentate tinere actrițe de la Hollywood și are deja o nominalizare la Oscar pentru True Grit, cât și nenumărate acolade pentru recentul – și excelentul – The Edge of Seventeen. Ea o va juca pe Charlie, care cu siguranță va fi cât se poate de diferită de celelalte personaje feminine care au mai trecut prin franciză (Megan Fox sau Rosie Huntington-Whiteley) și erau acolo ca să arate bine pentru cameră și cam atât. Charlie va avea fără îndoială o interpretare în spiritul feminist care circulă în perioada asta și va aduce un nivel de umanitate binevenit într-un film cu extratereștri care se transformă în mașini și avioane.

BumbleBee se va lansa în perioada Crăciunului 2018 și, personal, aștept foarte mult să văd ce throwback-uri se vor face perioadei în care se petrece acțiunea, anii ’80, dar și transformările un pic mai realiste – asemenea jucăriilor – care au lipsit în ultima vreme în dauna unor efecte speciale mai greu de urmărit cu ochiul liber.

HaileeSteinfeldBumblebee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: