Geeky TV

Primul serial Game of Thrones… după Game of Thrones

Cu mult timp în urmă, într-un tărâm foarte foarte îndepărtat...

E iunie! Și în orice alt an asta ar fi însemnat că ne puteam începe săptămânile astea de vară cu noi episoade din Game of Thrones! Mega hit-ul HBO se află în plină producție pentru al optulea și ultimul sezon, care va apărea în 2019 și va încheia saga lui Jon Snow, a lui Tyrion Lannister, a Mamei Dragonilor și a Aryei Stark. Va fi un moment amar pentru toți cei care am urmărit seria fantasy timp de 8 ani, dar asta nu înseamnă că vizitele noastre în Westeros (…și Essos) se vor termina odată cu Un Vis de Primăvară! Speranța nu e totuși pierdută pentru că șoapte din culisele HBO au tot circulat despre nu unul, nu două, ba chiar cinci spin-off-uri inspirate din cărțile A Song of Ice and Fire ale lui George RR Martin, iar acum avem detaliile primului show de acest fel:

Va fi un prequel despre Casa Stark

wallpaper-stark-1600_inv

Și când zic prequel nu mă refer că acțiunea se va focusa în jurul tânărului Ned Stark pe care l-am mai văzut în flashback-uri sau a cuiva dintr-o perioadă asemănătoare, ci se va merge în timp până în jurul primei Nopți Lungi, care în cărți era cunoscută pentru “păianjenii de gheață uriași ca ogarii”. Cum serialul și cărțile au diferențe destul de mari în privința unor evenimente, asta poate însemna că perioada în care va avea loc noua serie va fi undeva între 1000 și 6000 de ani înaintea Revoltei lui Robert, în așa numita Epocă a Eroilor. Ideea e că sunt șanse extrem de slabe să vedem prea multe figuri familiare, asta dacă nu cumva vom avea ocazia să-l vedem pe Night King la începutul “domniei” lui. Totuși, exită un nume cu care fanii GoT ar trebui să fie deja familiar:

Bran the Builder

300px-Brandon_stark_the_builder_by_feliche

Rămâne de văzut dacă viziunile halucinogene ale lui Bran vor dovedi că el și celălalt Bran, arhitecul uriașului Zid din Nord, vor fi unul și același, dar cert este că Builder-ul va fi un personaj central, cel responsabil pentru fondarea casei Stark, una dintre cele mai vechi din Westeros. Un alt personaj important care pare că își va face apariția este Lann the Clever, un nume des întâlnit în balade și poeme. Lann este, ai ghicit, fondatorul casei Lannister, care se spune că le-a suflat Castlerylor palatul de sub nas, folosindu-se doar de, să-i zicem, farmecul lui personal, deci un adevărat Han Solo.

Povești devenite realitate

Nu poți spune despre Game of Thrones că nu este un serial gândit cu zeci de mutări înainte și, deși noul spin-off se petrece într-o perioadă neexplorată până acum, e foarte probabil ca deja să ne fi fost dată mură-n gură premiza de către Nan tocmai în primul sezon, când bătrâna îi spunea povești de groază lui Bran:

maxresdefault

“Copil scump și văratic, ce știi tu despre frică? Frica este pentru iarnă, când zăpezile se aștern de zeci de metri! Frica este pentru Noaptea Lungă, când soarele se ascunde ani de zile, iar copii se nasc, trăiesc și mor în beznă deplină! Aia e vremea pentru frică, lord micuț, când Umblătorii Albi vin prin pădure. Acum mii de ani a venit o noapte care a durat o întreagă generație! Regii mureau înghețați în castele, la fel ca ciobanii în colibele lor, în timp ce femeile mai repede își sufocau copiii decât să-i lase să moară de foame. Și plângeau! Și lacrimile le înghețau pe obraji!… În acel întuneric, Umblătorii Albi au venit pentru prima dată! Treceau prin orașe și regate înghețate, călare pe caii lor morți, vânând cu haitele lor de păianjeni, mari ca niște ogari!… Astea sunt genul de povești pe care le vrei?”

Întrebarea lui Nan transcende serialul și acum pare o ocheadă subtilă pentru fanii serialului, dând de înțeles că urmează să avem parte de mai multe elemente horror din universul GoT.

Și? Când îl vedem?

Detalii despre o dată de lansare nu sunt concrete încă, dar e puțin probabil să-l vedem în 2019, an în care HBO nu va dori să ia atenția de la mult așteptatul sezon 8 din Game of Thrones. Proiectul condus de Jane Goldman (Kingsman – The Golden Circle), la care lucrează și George RR Martin, își filmează momentan episodul pilot, iar o dată de premieră foarte probabilă ar putea fi undeva în 2020, pe sloturi deținute în trecut de serialul principal.

Derivatele astea nu au mereu cel mai mare impact, dar din când în când apare un spin-off care reușește să rivalizeze destul de strâns cu serialul original, Better Call Saul îmi vine în minte, și, ținând cont că aici e vorba de Game of Thrones, cred că merită să avem așteptări ridicate, mai ales că acțiunea se va petrece cu mult timp în urmă și va fi mai ușor să fim investiți în noile personaje decât ar fi fost în cazul unora cărora deja le știm soarta, cum e cazul lui Rhaegar Targaryen.

1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: