Film Geeky

Ant-Man & The Wasp și Legătura cu Avengers Endgame?

Totul e conectat, chiar și în microvers!

Ant-Man & The Wasp s-a lansat weekend-ul trecut cu încasări domestice de 76 milioane $ (nu-i rău) și un consens general pozitiv din partea publicului și a criticilor, cu un scor de 86% pe Rotten Toamtoes (din nou, nu-i rău). În review-ul pe care l-am postat zilele trecute ziceam că filmul lui Peyton Reed oferă continuitate primului Ant-Man (2015), salutându-i implicarea lui Scott Lang în universul Marvel mai larg și oferind o poveste funny și un pic înduioșătoare în același timp. Ant-Man & The Wasp are totuși păcatele lui în executarea unor puncte cheie de narațiune și nici nu-și ajută antagoniștii să impresioneze prea mult, dar per total… (wait for it!)… nu-i rău!

Ca orice film Marvel, nu puteam să nu avem măcar o scenă bonus după terminarea filmului, iar în cazul ăsta avem două. Prima este de departe cea mai interesantă pentru că se va lega direct cu mult așteptatul, și momentan neintitulatul, Avengers 4. După ce Scott Lang a scăpat de arestul la domiciliu, iar familia Pym/van Dyne s-a reunit în sfârșit, Hank Pym (Michael Douglas) a reușit să micșoreze (ca să vezi) tehnologia lui pentru tunelul cuantic, acum încăpând foarte comod în duba lui Luis.

AntManAndTheWasp5b2c3ebcd8a40.0

Energia cuantică pare că va fi un nou McGuffin pentru filmele astea mergând înainte, așa că Scott, Hank, Janet și Hope încearcă să colecteze cât mai multă, inițial ca să o ajute pe Ava/Ghost, antagonista cu care au făcut pace la finalul filmului. Tehnologia a avansat, așa că acum este mai simplu pentru Ant-Man să intre la nivel subatomic și să se întoarcă în siguranță. Scott intră să colecteze energie cuantică, dar când să fie adus înapoi, nimeni nu-i răspunde și asta pentru că e exact momentul în care Thanos s-a hotărât să pocnească din degete! Imaginea revine asupra acoperișului pe care Team Ant-Man își făcea treaba, doar ca să vedem trei siluete umane pierzându-se în cenușă, iar Scott rămâne blocat în “regatul cuantic”, fără cale de scăpare.

Ce poate însemna asta pentru viitorul eroului de mici dimensiuni și implicarea lui în Avengers 4? În primul rând, se pare că va exista un salt în timp între evenimentele Infinity War și a filmului care va apărea anul viitor, dovedite prin imagini de la filmări care arată un Tony Stark mai bătrân decât atunci când l-am văzut ultima dată pe Titan…

avengers4-6

Stark e aici un pic mai în vârstă și este îmbrăcat într-o jachetă S.H.I.E.L.D, semn că poate multimiliardarul a pus umărul la renașterea fostei agenții și a luat un rol mai activ în conducerea ei. Un alt detaliu important cules din articole de știri care sugerează saltul temporal este distribuirea Emmei Fuhrmann în rolul lui Cassie Lang, rol jucat până acum de Abby Ryder Fortson, care este cu 6 ani mai tânără decât Fuhrman. Dar cum rămâne cu tatăl ei, Scott, care este blocat la nivel sub-atomic?

În ceea ce ar fi părut o replică oarecare, Janet van Dyne, care a petrecut mai bine de 30 de ani în regatul cuantic, i-a sugerat lui Scott să se ferească de vortexurile temporale, motivând că nu va mai putea fi salvat dacă intră într-unul din ele. În felul ăsta, se pare că Scott va alege soluția de avarie și își va încerca norocul să intre într-un vortex și, cel mai probabil, să iasă în lumea reală direct în evenimentele din Avengers 4. Sigur, există oricând varianta ca Luis și prietenii lui să-l ajute, dar energia cuantică și mai ales călătoritul în timp ar putea fi arme extrem de utile pentru Răzbunători atunci când vor da ochii din nou cu Titanul Nebun, așa că reîntoarcerea lui Scott va va trebui să deservească povestea la o scară mai mare. Cert este că băieții noștri (și fetele) arată pregătiți dacă ne luăm după o imagine concept art scursă recent:

avengers-4-leaked-art

A doua scenă de după credite este una aparent inutilă, cu furnica uriașă cântând din nou la tobe. Ce este mai greu de observat totuși este haosul de pe străzi din fundal și semnalul lipsă de la TV, snap-ul lui Thanos făcându-și efectele puternic simțite, chiar și după un film ușurel ca ăsta.

Cam atât legat de cele două scene de la finalul Ant-Man & The Wasp, care confirmă că mai avem un pic de așteptat până când o vom vedea pe Hope ca o nouă membră The Avengers, dar ne și face să ne pară rău după Janet van Dyne, care după 30 de ani petrecuți la nivel subatomic, a fost ștearsă din existență când abia se reobișnuia cu viața reală. Mai avem mai puțin de un an până când vom vedea cum se termină povestea asta, în Avengers 4, cu o singură oprire în luna martie sub forma foarte așteptatului Captain Marvel, pe care președintele Marvel Studios, Kevin Feige, o numește cel mai puternic personaj al lor de până acum. Actrița care o joacă pe Carol Danvers, Bree Larson, chiar a confirmat zielele trecute că filmările s-au terminat și putem să ne așteptăm la un teaser în următoarele 2-3 luni:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: