Jocuri Video TV

Henry Cavill este Geralt of Rivia!

Cine este Lupul Alb?

Și poate unii se vor întreba… Cine?! frecându-se nedumeriți pe creștet. Henry Cavill, actualul nostru Superman, a făcut lobby destul de intens pe social media pentru a juca rolul lui Geralt of Rivia, personajul principal al unei noi serii Netflix, care va adapta cărțile autorului polonez Andrzej Sapkovski. The Witcher are deja statut de cult în Polonia, cărțile astea fantasy fiind, dacă nu citite, măcar cunoscute de majoritatea oamenilor, iar Cavill este un mare fan al lor și în special al trilogiei de jocuri care a explodat, la propriu, odată cu The Witcher 3 – Wild Hunt, considerat de mulți gameri (inclusiv subsemnatul) unul din cele mai bune, dacă nu chiar cel mai bun titlu din toate timpurile.

witcher-superman-henry-cavill-470x310@2x
Două roluri care nu dau deloc rău pe CV

La prima vedere, pare că echipa de machiaj va avea mult de muncă să-l “îmbătranească” pe Henry Cavill, dar ținând cont că noua serie Netflix nu se va concentra pe aceeași continuitate ca jocurile, care au loc după evenimentele din cărți, e posibil să avem parte de un Geralt mai puțin grizonat, cel puțin în primul sezon. Până să câștige britanicul rolul, comunitatea de fani și-a dorit actori ceva mai în vârstă să-l joace pe Lupul Alb, ca Mads Mikkelsen sau Viggo Mortensen, dar prezența și fizicalitatea actorului îl recomandă ca un candidat perfect pentru ce va fi cu siguranță un serial cu multe scene de acțiune, care vor beneficia de prezența lui mai mult decât de cea a unui cascador. În plus, nu este la primul său rol medieval, el jucând un rol major în The Tudors.

Seria The Witcher este, de altfel, una foarte matură și se aseamănă în unele privințe cu Game of Thrones, la modul că violența, nuditatea și twist-urile surpriză sunt la ordinea zilei, doar că, spre deosebire de cărțile lui George RR Martin, cele ale lui Sapkovski au un protagonist bine stabilit de la bun început, pe Geralt of Rivia! Dar cine este Geralt?

cavill-bosslogic

În cărți, în urma unui eveniment nu mult diferit de Big Bang, mai multe realități paralele s-au ciocnit, astfel că Pământul s-a găsit presărat cu nenumărate creaturi fantastice, majoritatea nu foarte prietenoase. Pentru a face față acestui nou pericol, oamenii au creat witcherii, niște luptători extrem de capabili, cu puteri magice, folosind un proces chimic extrem de dureros: The Trial of Grasses. Ei au devenit destul de comuni printre oameni, dar natura lor îi fac ținta discriminărilor și a prejudecăților, nu foarte diferit de comic-urile X-Men. Toate abilitățile sunt multe de enumerat în detaliu, dar ăsta e un material pentru altă zi.

Geralt face parte din Școala Lupului, una din multele școli de witcheri cu tematică animală. Avându-l pe bătrânul și înțeleptul Vesemir ca mentor, Geralt este dedicat full time meseriei lui, încă de la vărsta fragedă de la care a fost cooptat. Când vine vorba de a fi pregătit de luptă, Geralt nu este genul care să ia scurtături! El învață și se antrenează toată ziua, dar când nu e presat de afaceri urgente… să zicem că profită din plin de sterilitatea care a venit odată cu transformarea lui. Dar chiar și așa, Geralt este un personaj tridimensional, un outsider într-o lume care îi discriminează pe cei ca el, deși își riscă viața de nenumărate ori pentru a ucide bestiile care nu dau pace oamenilor de rând, ba chiar uneori trebuie să și vadă dincolo de aparențe.

1404714108160364584
ceva de genu’

Va fi interesant de văzut ce creaturi ne va aduce serialul Netflix, atât pentru scenele de acțiune, unde mă aștept ca mișcările fluide din joc, aproape ca de dans, să fie prezente, dar mai ales pentru momentele în care Geralt va trebui să-și țină arma ascunsă și să aleagă să descânte un blestem în loc să ia o viață pentru că, în ciuda aparențelor, cel puțin în universul The Witcher, și monștrii pot fi oameni!

Per total, cred că Henry Cavill este o alegere excelentă pentru rol, una la care nu speram, atât pentru că este un fan al personajului și al seriei, dar și prin prezența fizică potrivită Lupului Alb. Geralt este un personaj extrem de nuanțat, așa că va fi interesat de urmărit cum vor evolua lucrurile cu seria asta. Am zis-o demult și acum poate chiar vom avea un nou serial fantasy de nivelul Game of Thrones, care din păcate se va termina anul viitor, dar nu există un succesor spiritual mai pe măsură decât The Witcher.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: