Comics Film Geeky

Ce ne spun primele imagini din Captain Marvel?

Ne spun destul de multe...

A trecut deja ceva timp de când Marvel au anunțat-o pe Brie Larson ca noua lor super-eroină, Carol Danvers, cunoscută în cultura populară sub sigla de Captain Marvel, dar pe lângă câteva știri legate de distribuție și faptul că filmul va adapta în linii mari războiul dintre rasele aliene Kree și Skrulls, producția condusă de regizoarea Anna Boden a fost destul de bine pusă la punct în ce privește păstrarea secretelor.

Sigur, am avut parte de câteva imagini “behind the scenes” cu Brie Larson în costumul ei verde și tunsoarea Rachel, care ne reamintește că filmul are loc în anii ’90, dar în afară de niște artă conceptuală, nu am avut încă o imagine concretă cu Carol Danvers echipată în costumul roșu, albastru și auriu. Asta cel puțin până acum când, grație celor de la Entertainment Weekly, avem primele poze oficiale din filmul ce va apărea anul viitor pe 8 martie!

img_3572

Coperta EW ne-o arată pe Carol Danvers în costumul cunoscut al eroinei, cu pumnii radiind de energie cosmică, iar Captain Marvel va fi, cu mare întârziere, primul film al studioului deținut de Disney cu un personaj feminin în titlu. Look-ul ei este unul foarte comic-accurate, deși unii fani ar putea fi dezamăgiți de lipsa mohawk-ului cu care s-au obișnuit în ultimii ani. Fiind o copertă glossy, the photoshop is strong with this one, dar imaginile oferite în interior sunt mult mai aproape de realitate și ne dau destul de multe detalii despre film:

“I’m the Captain now!”

img_3576

Așa! Mult mai bine! Aici avem o imagine mai bună cu Carol Danvers în costum, care de ce să nu o spunem? arată foarte bine! Personajul a făcut tranziția de la Miss Marvel la Captain Marvel relativ recent în comics, iar adaptarea asta este una foarte fidelă. În anumite numere ea a mai purtat și o mască, dar cu o câștigătoare de Oscar în rolul principal, nu e nimeni nebun să-i acopere fața.

Apropo de căpitani…

img_3578

Iată și prima imagine cu Jude Law în rolul lui Mar-Vell, liderul Starforce, aka trupa militară de elită a rasei Kree. El și Carol Danvers au o istorie bogată, puterile ei fiind legate direct de ale lui. În benzile desenate el a fost cunoscut sub numele de Captain Mar-Vell, în timp ce Carol lucra sub numele de Miss Marvel. De fapt upgrade-ul ei la titlul de căpitan este pentru a-l onora pe Mar-Vell, care i-a fost atât prieten, cât și mentor.

Cum ziceam, anii ’90!

img_3581

Nu e o imagine neapărat concludentă pentru povestea filmului, dar merită menționată măcar pentru tricoul Nine Inch Nails. Ce vremuri! Fanii Marvel mai hardcore își vor aminti că piesa lor, We’re In This Together, a fost folosită la primul trailer pentru The Avengers. Un lucru interesant totuși este că șapca pe care Carol o poartă este una cu însemnele SHIELD! Și știi cine lucra în SHIELD în anii ’90?

That’s right, MOTHERFUCKER!

img_3582

Nicușor, Nicușor, ce tânăr ești! Samuel L Jackson se întoarce în rolul lui Nick Fury, doar că de data asta nu din postura de director al puternicei organizații de spionaj, ci din cea a unui simplu angajat care împinge hârtii în stânga și-n dreapta. Măcar de data asta îl vedem cu ambii ochi funcționali, deci vorba aia cu paharul pe jumătate plin merge perfect aici. Marvel au mai apelat cu succes la tehnologia asta de întinerire și în anii trecuți cu Michael Douglas și Michelle Pfeiffer (Ant-Man & The Wasp), Kurt Russel (Guardians of the Galaxy – Volume 2) sau Robert Downey Jr (Captain America – Civil War), doar că acum nu vom avea o singură scenă cu un Sam Jackson din zilele Die Hard with a Vengeance, ci el va juca un rol mult mai mare, ceea ce nu a mai fost încercat până acum!

Copiii lui Piccolo?

img_3579

Avem și prima imagine cu villainii filmului, rasa de alieni cu puteri metamorfice, The Skrulls. Ce-i drept, pare cam de TV înfățișarea lor momentan, dar cu încă șase luni până la premiera filmului, este destul timp să fie îmbunătățiți cu niște CGI ca la carte. Skrullii sunt cei responsabili pentru Secret Invasion, eveniment în care au înlocuit mai multe personaje importante cu de-ai lor pentru a cuceri Pământul, lucru care mai mult ca sigur se va întâmpla și în filme, într-un twist similar cu cel legat de HYDRA din Captain America – The Winter Soldier. Cel din prim plan este Thalos, jucat de Ben Mendelsohn, un important lider Skrull, dar care în comics nu avea abilitatea de a se metamorfoza. Nu este cazul în Captain Marvel, unde îl vom vedea ascuns la vedere cu forma umană a lui Mendo, care este mereu excelent în roluri negative.

Ronan revine

img_3580

Deși este un personaj apreciat în largul univers Marvel, Ronan the Accuser a fost un villain mai puțin memorabil în Guardians of the Galaxy, unde a fost un personaj negativ destul de generic și vag în motivații. Captain Marvel profită că are loc cu mai bine de 20 de ani înainte de primul Guardians și va încerca să redefinească personajul jucat de Lee Pace și poate vom afla mai clar de ce era așa de chitit să distrugă planeta Xandar.

Starforce

img_3577

Conform ultimelor știri, deși este primul film Captain Marvel, se pare că nu va fi un “origin story” tipic, ci Carol Danvers va fi deja o membră Starforce de la bun început, cu detalii despre cum și-a primit puterile venind pe parcurs. Starforce este, cum ziceam, condusă de liderul Mar-Vell, dar mai putem vedea un personaj cu care am făcut deja cunoștință, Korath the Pursuer, jucat de Djimon Honsou. El este un alt “absolvent” Guardians of the Galaxy, reciclat la rândul său, la fel ca Ronan.

Ceilalți trei sunt membri Starforce pe care doar fanii înrăiți de comics i-ar putea recunoaște, dar cu câteva search-uri simple pare că îi avem pe Ultimus, cel din spate, a.k.a. ultimul… get it? Și Captain Atlas, în stanga lui Carol. Aliena feminină din dreapta este cel mai probabil Minn-Erva, care are în mod obișnuit o legătură romantică cu Captain Atlas și, deși este membră Starforce, a mai avut în trecut conflicte cu Mar-Vell și Captain Marvel, așa că nu este exclus să devină pe parcurs un personaj negativ.

Acestea sunt detaliile mai vizibile din prima tranșă de imagini din Captain Marvel, film care urmează să apară pe 8 martie anul viitor. Dacă ne uităm la tendințele de marketing ale celor de la Marvel, asta ar însemna că nu suntem foarte departe de primul teaser, care dacă nu chiar în septembrie, va apărea online undeva la începutul lunii viitoare! Captain Marvel va avea loc în anii ’90 și va adapta celebra sagă The Kree – Skrull War, ca apoi, prin cine știe ce modalități, să ne reîntâlnim cu eroina titulară în prezent, unde va face front comun cu Ironman, Thor, Captain America și ceilalți Avengeri rămași ca să-l înfrunte pe Thanos, Titanul Nebun, și să reseteze efectele snap-ului care a șters jumătate din populația universului.

avengers-4-leaked-art

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: