Film

Ce urmează pentru Marvel? (Filme & TV)

Viitorul filmelor marvel sună bine!

San Diego Comic Convention, cea mai mare adunare pentru toate lucrurile nerdy s-a desfășurat în acest weekend (18-21 iulie) și, după cum era de așteptat, au fost anunțate o mulțime de știri care să ne țină feed-urile social media ocupate pentru perioada imediat următoare. La fel ca în alți ani, panoul Marvel din uriașa sală H a fost principalul punct de atracție, tăticul tuturor lucrurilor MCU (Kevin Feige) aducând o mare parte din avengeri în fața publicului și anunțând planurile pentru “Phase 4” și mai departe.

Anul trecut cei de la Marvel ne-au scutit de prezența lor ca să nu avem ocazia să speculăm mare lucru între Infinity War și Endgame, dar acum că iepurele e scos din joben și știm ce s-a întâmplat la finalul Sagăi Infinitului, am aflat exact la ce ne putem aștepta în următorii doi ani și, după cum anticipa orice muritor de rând, line-up-ul Marvel e mai bogat ca niciodată, întărit și de Disney+, noul serviciu de streaming al Casei lui Mickey, unde vom avea nu mai puțin de cinci miniserii originale. Următorii doi ani vor fi înțesați de producții Marvel, iar primul pe listă are în prim-plan un personaj foarte drag tuturor:

Black Widow (1 Mai 2020)

Șoc și groază, Natasha trăiește, nu? Nu chiar! Sau mai bine zis, probabil că nu. Un film Black Widow a fost demult planificat de cei de la Marvel, Scarlett Johanson fiind una din cele mai longevive prezențe ale MCU-ului, iar în 2020 va avea în sfârșit propriul ei film. Cate Shortland (Berlin Syndome) va regiza, iar acțiunea va avea loc între evenimentele Captain America – Civil War și Avengers – Infinity War. Filmul urmează să aibă și flashback-uri, una din locațiile confirmate fiind Budapesta, menționată adesea de Nat și Clint Barton (Hawkeye). Taskmaster va fi antagonistul principal, iar David Harbour (Stranger Things) va completa distribuția alături de Rachel Weiss (Iron Miden/Melina Vostokoff) și Florence Pugh (Yelena Belova), care va juca o “văduvă” rivală. Un teaser a fost arătat la SDCC, ceea ce înseamnă ca vom putea vedea primele imagini din film online în zilele următoare.

Falcon & Winter Soldier (Toamna 2020)

Iată un serial Disney+ care ar putea avea o schimbare de titlu pe parcurs, cu Sam Wilson (Anthony Mackie) devenind noul Captain America la finalul Avengers Endgame.

La Comic Con a fost dezvăluit un clip scurt în care Daniel Bruhl (Civil War) reia rolul lui Zemo, acum cu masca movulie comic-accurate și în care recită cuvintele de activare ale lui Bucky. Zemo a fost low-key unul din antagoniștii mai buni ai celor de la Marvel și va fi o adiție binevenită în grila noului serviciu de streaming al celor de la Disney. Ca un detaliu extra pentru cei care vor să știe mai exact la ce ton să se aștepte de la seria limitată, e de știut că Derek Kolstad, nimeni altul decât creatorul seriei John Wick, se va alătura producției.

The Eternals (6 Noiembrie 2020)

Cei de la Marvel nu puteau sta prea mult departe de filmele cu aspect cosmic, iar Eternii vor fi cei care vor extinde limitele spațiale ale MCU-ului, într-o producție care deja a adunat o distribuție deloc de neglijat: Angelina Jolie (Thena), Kumail Nanjiani, Salma Hajek (Ajak, lidera grupului), Brian Tyree Henry (Phastos) și Richard Madden (Icarus). Chloe Zhao va regiza filmul care va spune povestea unui grup de nemuritori care trăiește pe Pământ de 35.000 ani. Mda, și eu mă întreb ce au păzit când a venit Thanos, dar fără îndoială vom avea cât de cât o explicație când filmul se va lansa.

Shang-Chi and the Legend of the 10 Rings (12 Feb 2021)

După o lungă perioadă în care cei de la Marvel au vrut să lanseze un film cu și despre arte marțiale, Shang-Chi (The Master of Kung Fu) va debuta pe marele ecran și va fi jucat de Simu Liu, care pare foarte încântat de ocazie:

Încă nu știm exact dacă filmul va avea loc “în prezent” sau va fi un flashback prelungit, dar un lucru e sigur din titlu: vom vedea în sfârșit cine este adevăratul Mandarin (Tony Leung). Ben Kingsley a jucat o copie a personajului în Iron Man 3, dar short-ul All Hail the King ne-a confirmat că organizația 10 Rings, introdusă în Ironman (2008) încă există și inamicul numărul 1 al lui Tony Stark (din comics cel puțin) este încă activ și extrem de supărat că numele lui a fost luat în derâdere. Pentru fanii Kung Fu ar exista întrebarea dacă Iron Fist își va face apariția, iar răspunsul cel mai probabil este că nu, cel puțin pentru moment. Deși serialele Marvel/Netflix sunt oarecum canonice cu filmele, drepturile pentru Daredevil, Jessica Jones, Punisher, Luke Cage și Iron Fist vor fi exclusive celor de la Disney, dar cu o clauză non-compete care va fi valabilă minim doi ani și care va însemna că, foarte probabil, toate aceste personaje (sau măcar o parte) pot fi jucate de alți actori pe viitor. Asta înseamnă totuși că Iron Fist, indiferent de care versiune vorbim, va fi disponibil pentru o eventuală continuare.

WandaVision (Primăvara 2021)

Confirmată odată cu anunțarea Disney+, această miniserie o va readuce pe Elizabeth Olsen în rolul Wandei Maximoff și s-a confirmat că personajul ei va intra mult mai mult pe teritoriul magiei, luându-și în drepturi supranumele de “vrăjitoare”. Paul Bettany va reveni și el în rolul lui Vision, după ce androidul a fost distrus de Thanos la finalul Avengers – Infinity War. El va fi reconstruit într-un fel sau altul, fără Mind Stone, și vom avea parte de “o serie foarte ciudată, tripy și amuzantă”, conform producătorilor. Un alt detaliu interesant este adiția unei versiuni adulte a Monicăi Rambeau (Photon) în distribuție, cea pe care am văzut-o în Captain Marvel, dar cu două decenii mai tânără. Dacă seria va fi una bine primită, iar popularitatea Wandei va crește rămâne de văzut, vestea bună e că fanii ei nu vor avea mult de așteptat să o revadă pentru că ea va apărea și în:

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (7 Mai ’21)

În sfârșit, Multiversul e confirmat! Da, fie, știu că The Ancient One l-a menționat atât în primul Doctor Strange, cât și în Endgame, dar acum bunul doctor și Wanda vor călători prin el cu adevărat. Scott Derrikson va reveni în scaunul de regizor, care ne anunță să ne așteptăm la o tonalitate horror sporită cu ocazia asta! Nu avem confirmată prezența lui Mordo, din primul film, ceea ce înseamnă că antagonistul poate va fi păstrat pentru finalul trilogiei, dar ideea de multivers va aduce nenumărate variante pentru poveste. Cu Elizabeth Olsen în film, cred că putem paria că se va întâlni cu cel puțin încă o versiune a fratelui ei, Pietro (Aaron Taylor-Johnson), care a murit în Age of Ultron.

Loki , Hawkeye, What If? (2021)

Disney+ își va intra din plin în drepturi în anul 2021. Dacă WandaVision este confirmat în anticiparea celui de-al doilea film Doctor Strange, perioada de după acesta ne va aduce nu mai puțin de trei serii originale ale noului serviciu de streaming la rând. Prima serie, confirmată pentru primăvara 2021 este Loki, care îl va vedea pe Zeul Înșelăciunii călătorind în realități alternative cu ajutorul Tessaractului, ajuns cu șansă la el în Avengers Endgame. Aceasta va fi o versiune mai tânără a personajului jucat de Tom Hiddlestone, una încă împăcată cu propriile păcate, spre deosebire de Loki care a murit de mâna lui Thanos.

Următoarea serie pe 2021 va fi What If?, o serie animată narată de Jeffrey Wright (Westworld), în care actorii din filme își vor relua rolurile sub formă vocală pentru diferite scenarii alternative. Acestea vor fi povești în care evenimentele din filme se vor desfășura complet diferite și vor oferi rezultate total neașteptate, iar pentru o asemenea serie posibilitățile sunt efectiv nelimitate.

A treia serie consecutivă Disney+ îl va aduce pentru prima dată pe micul ecran pe Hawkeye (Jeremy Renner), care o va antrena pe Kate Bishop pentru a-i fi succesor, în ce va fi, foarte probabil, o adaptare a excelentei serii recente create de Matt Fraction. Hawkeye se va lansa pe Disney+ în toamna 2021.

Thor: Love and Thunder (5 Noiembrie 2021)

Brooklyn Nine-Nine a făcut o glumă în ultimul sezon, când Gina, prefăcându-se că vorbește la telefon cu șefii Marvel, a zis că lucrează la un nou film cu Zeul Tunetului numit Thor 4 – More Thor. Uite că regizorul Taika Waititi (Ragnarok) a găsit un titlu și mai bun: Thor: Love & Thunder, care arată a nostalgie curată într-un font ce aduce mult cu seriile animate din anii ’80 ca He-Man. Chris Hemsworth va reveni, după cum era de așteptat, în rolul principal, la fel ca Thessa Thompson în rolul lui Valkyrie, “regele” Asgardului care “are nevoie de o regină”, după spusele regizorului. Dar cea mai mare surpriză a venit cu dezvăluirea lui Natalie Portman, cea care a fost foarte vocală când a zis că nu mai vrea să joace în aceste filme.

Se pare că Taika Waititi a reușit să o convingă cu un rol mult mai proeminent, Jane nemaifiind un simplu personaj secundar de interes romantic pentru Thor, ci ea va deveni Zeița Tunetului, în adaptarea seriei recente în care ea devine demnă să mânuiască legendarul ciocan Mjolnir. Da, și Mjolnir va reapărea, deși momentan e greu de înțeles cum. O să fie un film foarte interesant și unul, fără îndoială, cu multă comedie, mai ales că Taika nu se va abține să nu-l joace pe Korg cu această ocazie.

Love & Thunder (prea tare titlul ăsta!) nu este totuși ultimul film anunțat în sala H, multiple nume fiind menționate de Kevin Feige la încheierea conferinței. Deja aveam demult confirmate: Guardians of the Galaxy 3, Black Panther 2 și un inevitabil Spider-Man 3, dar acum știm sigur că pe parcurs vor fi introduși atât mutanții X-Men, cât și prima familie Marvel, Fantastic Four, cele două proprietăți masive venite după achiziția Fox Studios. Asta nu e totul, Mahershala Ali, dublul câștigător de Oscar urcând pe scenă la finalul panoului și confirmând că va fi noul Blade în propria lui serie.

A fost un comic con memorabil pentru toți fanii Marvel, după 11 ani de filme și un final încununat cu Avengers Endgame devenind cel mai profitabil eveniment cinematic din toate timpurile, lucrurile par să meargă în continuare în forță pentru studioul aflat sub tutela Disney. Cu atâtea proiecte doar în următorii ani și variante practic nelimitate la dispoziție, se pare că vom îmbătrâni cu toții alături de avengeri și prietenii lor, iar ăsta nu e un lucru rău deloc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: